Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

SUA: Guvernul chinez a transformat provincia Xinjiang într-o „închisoare în aer liber”

9
13 May 2021 06:22:03
Autor: News.ro
Imagine de la un protest faţă de tratamentele aplicate uigurilor de către autorităţile chineze / FOTO EPA-EFE
Imagine de la un protest faţă de tratamentele aplicate uigurilor de către autorităţile chineze / FOTO EPA-EFE

Guvernul chinez a transformat provincia Xinjiang într-o „închisoare în aer liber”, a declarat miercuri un oficial al Departamentului de Stat, în timp ce instituţia a publicat un raport care critică persecuţia chineză a minorităţilor religioase, transmite Reuters.

Fostul secretar de stat Mike Pompeo a declarat în ianuarie că acţiunile Chinei în Xinjiang constituie crime împotriva umanităţii şi genocid, afirmaţie susţinută şi de succesorul său, Antony Blinken.

China respinge acuzaţia şi spune că respinge extremismul în Xinjiang.

Daniel Nadel, un înalt funcţionar al Biroului pentru Libertatea Internaţională din cadrul Departamentului de Stat, a declarat că situaţia s-a schimbat de la utilizarea a ceea ce China numeşte „centre de educaţie şi formare profesională” pentru a-i reţine uigurii etnici şi alţi musulmani, la utilizarea supravegherii care în esenţă „transformă întreaga regiune într-o închisoare în aer liber ”.

„Mişcările oamenilor sunt urmărite îndeaproape. Aveţi oameni care au fost desemnaţi să locuiască cu uigurii pentru a-i ţine sub control. Aveţi oameni care merg pe piaţă şi care trebuie să raporteze de fiecare dată când merg la un alt stand al pieţei”, a spus el la un briefing de presă.

Asuprirea musulmanilor este „punctul culminant al deceniilor de reprimare a adepţilor religioşi” în China, a adăugat Nadel.

Raportul Departamentului de Stat, o actualizare anuală a libertăţii religioase din întreaga lume, detaliază şi persecuţia de către China a grupului spiritual Falun Gong.

Blinken a anunţat că impune o interdicţie de viză oficialului chinez Yu Hui şi familiei acestuia, pentru implicarea lui Yu Hui în detenţii arbitrare ale adepţilor Falun Gong.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

ilinca riciu
13.05.2021, 06:27:50

Coming form the largest outdoors jail the world has ever known the DS's comment is funny by default...

+5 (7 voturi)
gyll
13.05.2021, 07:51:34

Invit pe toți iubitorii de China, Rusia, și altele de asemenea factură sociala și politică, să se mute acolo, cel puțin pentru o perioadă,așa nu vom mai fi sufocați cu osanale adresate dictaturilor criminale.

+6 (12 voturi)
Utilizator Adevărul
13.05.2021, 08:58:40

Comentariu considerat abuziv.

ilinca riciu
13.05.2021, 09:05:02

China owns the present and the future. The RepubliKKKan Party and their backer (Ras)Putin are the ugly recent past and the biggest losers the World has ever seen!

+5 (9 voturi)
Maximus Livius
13.05.2021, 07:53:37

Da.....dar...sa nu se uite ca au fost multe atentate soldate cu morti efectuate de semilunisti. In urma acestor atentate s-au luat aceste masuri. Si in Myanmar a fost cam la fel. Totul a inceput cand o grupare semilunista au atacat un post de Politie pentru a obtine arme. 9 soldati au murit. De acolo a inceput o campanie.....dar trebuie mentionat si de unde si de ce s-au pornit aceste lucruri.

-2 (8 voturi)

Vezi toate comentariile (9)

Modifică Setările