Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

SUA au iniţiat planurile de pregătire militară în vederea unei pandemii de coronavirus

11
14 Feb 2020 13:25:53
Autor: Cristina Ene
FOTO US Northern Command/ Facebook
FOTO US Northern Command/ Facebook

Forţele combatante din cadrul Comandamentului Nordic al SUA se pregătesc să pună în aplicare planul referitor la o potenţială pandemie de coronavirus potrivit notificărilor forţelor navale americane, relatează Military Times.

Un ordin executiv emis de Statul major şi aprobat de secretarul american al apărării Mark Esper luna aceasta a solicitat Comandamentului Nordic american şi comandamentelor combatante geografice să iniţieze planurile referitoare la pandemii – şi anume pregătiri pentru epidemii extinse şi consemnarea personalului care a călătorit în China.

Notificările Forţelor Navale emise marţi şi miercuri se referă la implementarea planului programului global pentru Boli Infecţioase şi Pandemii gripale din cadrul Departamentului Apărării.

Comandamentului Nordic al SUA se va coordona cu Statul Major pentru a iniţia „planuri de precauţie” , ceea ce nu înseamnă că „există o mai mare probabilitate” în ceea ce priveşte izbucnirea efectivă a unei pandemii, ci doar se instituie pregătirile necesare şi se pun în funcţiune procedurile la nivelul comandamentelor individuale în privinţa personalului cu potenţial de a transmite virusul.

„Ne coordonăm cu alte unităţi combatante pentru a evalua impactul potenţial în cazul unei pandemii. Pe această cale vrem să dăm asigurări că armata e pregătită să acţioneze în caz de necesitate”, a spus Mike Hatfield, locotenent în cadrul Forţelor Navale americane.

Potrivit notificărilor forţelor navale, comandanţii vor verifica planurile de gestionare a bolilor în cadrul unor „măsuri de precauţie” în vederea protejării personalului, instalaţiilor  şi navelor - astfel sunt avute în vedere proceduri de intervenţie, izolare, carantină, limitarea mişcării şi intervenţie comunitară, precum şi măsuri pentru gestionarea şi tratamentul celor potenţial expuşi.

Planurile de pregătire în vederea unei epidemii includ  asigurarea unor linii de comunicare între comunitate şi serviciile se supraveghere, detecţie, intervenţie şi gestionare ale unei potenţiale pandemii.

Misiunea forţelor navale este pregătirea în cazul izbucnirii unor epidemii ale COVID-19, astfel încât forţele să fie pregătite  şi să fie menţinută puterea de răspuns, se arată în notificările forţelor navale.

Potrivit notificărilor, comandanţii militari vor impune membrilor personalului întorşi din China începând cu 2 februarie să rămână în locuinţele lor sau dacă locuiesc împreună cu alţii să stea în carantină în facilităţi separate.

Acestora le va fi verificată temperatura zilnic fie telefonic, fie direct de către personal medical în costume de protecţie, iar dacă prezintă simptome trebuie să informeze personalul militar.

În notificarea lor, forţele navale recomandă angajaţilor civili şi contractorilor, ca şi apropiaţilor lor care se întorc din China, să urmeze regulile Centrului pentru Prevenţie şi Control al Bolilor în privinţa detectării virusului şi prevenirii răspândirii sale, între care să rămână acasa voluntar, să limiteze contactul cu oameni şi animale, să-şi monitorizeze starea de sănătate şi să ceară ajutor medical în caz de simptome.

Forţele navale lasa la latitudinea comandanţilor consemnarea unor militari care au intrat în contact cu persoane care au călătorit în China.

De la izbucnirea epidemiei în decembrie, comandamentele individuale, în special cele din Asia au ordonat consemnarea militarilor care au călătorit în China.

Numărul cazurilor de infecţii în SUA a rămas la 13.

Directorul Centrului pentru Imunizare şi boli respiratorii a spus luni că probabilitatea unor noi cazuri de îmbolnăvire în SUA este mare, însă şansele contractării virusului în afara Chinei este mic. Acesta a spus că cel mai mare pericol în SUA  e reprezentat de virusul gripal care a îmbolnăvit 22 de milioane de pameni şi a ucis cel puţin 12.000.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

11 Comentarii

spaima vitelor
14.02.2020, 13:52:23

Noroc ca Trump a refacut armata si i-a marit bugetul, in timp ce Obama a pus in 8 ani armata pe butuci si a dus deficitul bugetar la peste 2 TRILIARDE, momentan tinut de Trump sub 1 triliard....

-1 (3 voturi)
spaima vitelor
14.02.2020, 13:54:15

PS @Cristina Ene: la sf articol '22 mil de pameni' ... *oameni, asta desigur in cazul in care nu este vorba despre un alt animal considerat delicatesa de catre fratele nostrul poporu' chinezesc :)))))))))

-1 (3 voturi)
spaima vitelor
14.02.2020, 13:57:27

Comentariu considerat abuziv.

Index 4.2
14.02.2020, 15:42:43

Ce tragi pe nas ca realitatea ta virtuala e distorsionata. Cum dreaqu a refacut Trampa armata cand el ia bani de la soldati ca sa construiasca panarama aia de zid ce cade de la vant. Stiai ca Trampa in primii trei ani a creeat mai putzine joburi decat Obama in ultimii trei , cu 1,5 milioane? Nu stiai pentru ca esti spalat pe creierutz de Fucs Niuz! Iar de deficit sa nu mai vorbesti ca a crescut sub Trampa cu 3000 miliarde si fara sa aiba vreun razbel major! Imi e mila de tini

-1 (3 voturi)
Index 4.2
14.02.2020, 15:46:04

Pregatirile au constat in echiparea Guzganullui Rozaliu in armura ca si Don Quixote , suirea sa pe martzoaga si la lupta cu morile de vant!

-2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (11)