Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Serviciul de securitate diplomatică al Departamentului de Stat al SUA, acuzat că a acoperit afaceri cu prostituţie şi trafic de droguri

0
11 Jun 2013 02:16:42
Autor: Iulia Marin
Departamentul de Stat al SUA, acuzat că a acoperit afaceri cu trafic de droguri şi prostituţie FOTO Reuters
Departamentul de Stat al SUA, acuzat că a acoperit afaceri cu trafic de droguri şi prostituţie FOTO Reuters

Serviciul de securitate diplomatică din cadrul Departamentului de Stat american, unul din corpurile de elită ale diplomaţiei SUA, este acuzat că a acoperit afaceri cu prostituţie şi trafic de droguri în care au fost implicaţi mai mulţi funcţionari.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Jennifer Psaki, nu a contestat niciunul din cazurile semnalate într-un raport întocmit de inspecţia generală a Departamentului, prezentat mai întâi de postul de televiziune CBS şi citat de France Presse.

Printre cele opt afaceri detaliate în acest memorandum, agenţii de la securitatea diplomatică care o protejau pe fosta secretară de stat Hillary Clinton sunt bănuiţi că au „angajat prostituate în timpul călătoriilor oficiale în străinătate“, o practică „endemică“, potrivit inspecţiei generale.

Documentul semnalează şi o „reţea clandestină de trafic cu droguri“ creată în jurul ambasadei SUA la Bagdad, constând în furnizarea de stupefiante unor angajaţi contractuali de la faţa locului, din cadrul serviciului de securitate diplomatică.

Potrivit CBS, mai mulţi responsabili au declarat, de asemenea, că li s-a cerut să oprească ancheta asupra unui ambasador „bănuit că este client al prostituatelor“.

Luăm foarte în serios afirmaţiile privind conduita necorespunzătoare. Toate afacerile menţionate în reportajul CBS au făcut şi fac obiectul unei anchete minuţioase“, a declarat Psaki, amintind că securitatea diplomatică asigură protecţia secretarului de stat, a tuturor adjuncţilor săi şi a 70.000 de persoane care lucrează pentru prima reţea diplomatică mondială, la Washington şi în 275 de posturi.

Am trimis în spatele gratiilor mulţi indivizi pentru infracţiunile comise. Ambasadorii nu vor face excepţie de la aceasta“, a spus purtătorul de cuvânt.

Prestigiul securităţii diplomatice a fost deja afectat în ultimele luni de afacerea Benghazi. Acest serviciu a fost criticat pentru deficienţele în materie de asigurarea securităţii la consulatul american din Libia, atacat de islamişti armaţi, la 11 septembrie 2012, atac în urma căruia patru americani, printre care şi ambasadorul SUA, şi-au pierdut viaţa.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările