Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

SUA ridică pe 8 noiembrie restricţiile de călătorie impuse din cauza pandemiei de COVID-19. Alertă de evitare a călătoriilor în România

0
15 Oct 2021 18:28:46
Autor: George-Andrei Cristescu
Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Vizitatori străini - complet vaccinaţi - pot intra din nou în Statele Unite - începând de la 8 noiembrie -, a anunţat vineri un purtător de cuvânt al Casei Albe, relatează AFP, citat de news.ro

Restricţiile impuse intrării în SUA din cauza pandemiei covid-19 se redică la 8 noiembrie, anunţă Casa Albă
 
Această dată precisă era aşteptată.
 
”Noua politică a călătoriilor în Statele Unite, care cere vaccinarea călătorilor străini în America, intră în vgoare 8 noiembrie”, a anunţat într-un mesaj postat pe Twitter un purtător de cuvânt al Casei Albe, Kevin Munoz.
 
Acest anunţ şi această dată sunt valabile atât pentru călătoriile internaţionale aeriene, cât şi pentru călătoriile terestre, precizează el.
 
Restricţii de călătorie sunt în vigoare de peste un an de zile, cu scopul de a limita răspândirea pandemiei covid-19. SUA  le-au impus mai întâi călătorilor din Uniunea Europeană, Regatul Unit sau China, iar ulterior  din India sau Brazilia. De asemenea, SUA şi-au închis punctele de intrare pe cale terestră pentru turiştii din Canada şi Mexic.
 
Reprezentanţi ai Uniunii Europene (UE) şi-au exprimat în numeroase rânduri regretul faţă de menţinerea acestor interdicţii de călătorie.
 
Administraţia lui Joe Biden a anunţat săptămâna aceasta că Statele Unite urmează să-şi deschidă ”la începutul lui noiembrie” frontierele terestre cu Mexicul şi Canada, tot numai vizitatorilor vaccinaţi.
 
Departamentul de Stat al SUA a transmis săptămâna aceasta o alertă de călătorie de gradul 4, cel mai ridicat nivel, emisă de Centrele pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC), prin care le solicită cetăţenilor americani să evite călătoriile în România din cauza situaţiei epidemiologice provocate de înmulţirea cazurilor de COVID-19, scrie Agerpres.
 
''Evitaţi călătoriile în România'', iar ''dacă trebuie să călătoriţi în România, asiguraţi-vă înainte că sunteţi vaccinaţi cu schema completă'', menţionează CDC în alerta emisă, avertizând în acelaşi timp că ''din cauza situaţiei actuale din România chiar şi persoanele vaccinate cu schema completă pot risca să contacteze şi să răspândească variante de COVID-19'
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările