Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

SUA: Senatul a votat bugetul Apărării

0
5 Dec 2012 16:58:59
Autor: Viorica Marin
Militarii americani vor dispune de un buget comparabil cu cel de anul trecut
Militarii americani vor dispune de un buget comparabil cu cel de anul trecut

Senatul american a aprobat marţi în unanimitate bugetul Apărări pentru 2013, după o negociere care a durat câteva luni şi în pofida impasului politic cu privire la reducerea deficitelor, relatează AFP.

Cei 98 de senatori prezenţi au aprobat în unanimitate bugetul Pentagonului pentru anul fiscal 2013, care a început la 1 octombrie, stabilit la 631 de miliarde de dolari, o sumă care se apropie de solicitarea de buget făcută de către preşedintele Barack Obama.

Dar acest vot reprezintă doar prima etapă înainte de adoptarea finală a bugetului. De altfel, sub această formă, Barack Obama a ameninţat că va opune dreptul de veto, din cauza mai multor articole care restricţionau anumite decizii ale preşedintelui.

Camera Reprezentanţilor şi Senatul trebuie să reconcilieze cele două versiuni ale textului în cadrul unei comisii mixte înaintea unui vot final privind bugetul.

Proiectul de lege oferă fonduri pentru a finanţa desfăşurarea unor efective militare suplimentare cu scopul de a proteja misiuni diplomatice din străinătate, o măsură luată ca răspuns la atacul asupra consulatului de la Benghazi, în Libia, la 11 septembrie.

Preşedintele american Barack Obama i-a avertizat marţi pe adversarii săi republicani că niciun acord bugetar nu este posibil fără ca ei să cedeze asupra creşterii cotelor de impozitare pentru contribuabilii cei mai bogaţi, cu patru săptămâni înainte de termenul limită crucial de 'zid bugetar'.

Într-un interviu acordat televiziunii Bloomberg, Obama, cu toate acestea, a părut să lase un mic spaţiu de negociere, refuzând să precizeze dacă rata de impozitare a celor mai bogaţi ar ajunge la 39,6% în vigoare sub administraţia preşedintelui Bill Clinton (1993-2001).
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările