Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

SUA: Testele cu rachete balistice efectuate recent de Coreea de Nord sunt îngrijorătoare

5
25 Oct 2021 06:37:21
Autor: Anne-Marie Sandu
Foto: KCNA
Foto: KCNA

Testele cu rachete balistice efectuate recent de Coreea de Nord sunt îngrijorătoare şi contraproductive pentru eforturile de a reduce tensiunile, iat Phenianul ar trebui în schimb să participe la discuţii, a declarat duminică trimisul Statelor Unite în această ţară citat Reuters.

Adresându-se reporterilor după întâlnirea cu omologul său sud-coreean la Seul, reprezentantul special Sung Kim a spus că Statele Unite sunt angajate să exploreze ”diplomaţia susţinută şi de fond” cu Coreea de Nord.
 
”Obiectivul nostru rămâne denuclearizarea completă a peninsulei coreene. De aceea recentul test de rachete balistice efectuat de Phenian, unul dintre mai multele care au avut loc în ultimele şase săptămâni, este îngrijorător şi contraproductiv pentru a face progrese către o pace durabilă în peninsula coreeană”, a spus Kim.
 
Phenianul a respins până acum propunerile SUA, acuzând Washingtonul şi Seulul că vorbesc despre diplomaţie în timp ce intensifică tensiunile cu propriile lor activităţi militare.
 
Joi, Nordul a declarat că Statele Unite au reacţionat exagerat la un test cu rachete balistice lansate de pe submarine, pe care l-a numit defensiv, şi a pus sub semnul întrebării sinceritatea ofertelor Washingtonului de negocieri, avertizând asupra consecinţelor.
 
Acea lansare a încălcat mai multe rezoluţii ale Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite şi reprezintă o ameninţare pentru vecinii Coreei de Nord şi pentru comunitatea internaţională, a spus Kim.
 
”Solicităm RPDC să înceteze aceste provocări şi alte activităţi destabilizatoare şi, în schimb, să se angajeze în dialog”, a spus el, folosind iniţialele numelui oficial al Coreei de Nord.
 
”Rămânem pregătiţi să ne întâlnim cu RPDC fără condiţii prealabile şi am clarificat că Statele Unite nu au nicio intenţie ostilă faţă de RPDC”.
 
Trimisul sud-coreean pentru probleme nucleare Noh Kyu-duk a declarat că întâlnirea de duminică cu Kim a inclus discuţii ”serioase” cu privire la propunerea de la Seul de a declara în mod oficial sfârşitul stării de război care există tehnic de când Războiul Coreean din 1950-1953 s-a încheiat cu un armistiţiu şi nu cu tratat de pace.
 
Oficialii sud-coreeni văd o astfel de declaraţie ca un gest de bunăvoinţă pentru a începe discuţiile. Kim a spus că Washingtonul discută modalităţi de a face progrese cu Coreea de Nord, inclusiv propunerea de încheiere a războiului cu Sudului şi posibile proiecte de ajutor umanitar.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Utilizator Adevărul
25.10.2021, 06:49:19

Comentariu considerat abuziv.

Stan Toma
25.10.2021, 06:51:36

Acea lansare a încălcat mai multe rezoluţii ale Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite şi reprezintă o ameninţare pentru vecinii Coreei de Nord şi pentru comunitatea internaţională, a spus Kim. Citeste mai mult: adev.ro/r1ij8m

-1 (1 vot)
Utilizator Adevărul
25.10.2021, 13:32:33

Comentariu considerat abuziv.

Atent Verificatorul
25.10.2021, 13:39:42

cata demagogie si fariseism ... trecand peste faptul ca regimul ala total dement din Korea de Nord ar trebui eliminat si oamenii aia sa aiba o sansa la o viata cat de cat normala, sa vorbesti despre eforturi de denuclearizare in peninsula coreana , cand tu ai in apropriere grup de portavioane pline de arme atomice si precis cateva submarine pline si alea de ogive nucleare , mi se pare chiar nesimtire din partea americanilor.

Diana Owens
25.10.2021, 15:39:46

Un raport live al postarilor antivacciniste pe forumurile Adevarul: https://telegra.ph/LIVE---Postaci-Antivaccin-Forumurile-Adevarul-10-20 Ca sa stiti la ce dezinformare va expuneti pe acest forum.

-1 (1 vot)
Modifică Setările