Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

SUA vor să refuze accesul la azil imigranţilor care tranzitează prin Mexic

8
15 Jul 2019 19:25:14
Autor: News.ro
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Guvernul american a anunţat luni că urmează să refuze cererile de azil depuse la frontiera sa de sud de către imigranţi care nu au cerut statutul de refugiat în Mexic sau în altă ţară pe drumul către Statele Unite, relatează AFP.

”Statele Unite sunt generoase, dar complet depăşite de povara creată de sute de mii de străini arestaţi la frontiera de sud”, a declarat secretarul Justiţiei Bill Barr, citat într-un comunicat în care anunţă implementarea - începând de marţi - a acestei noi reglementări.
 
Această reglementare este menită, potrivit Departamentului Justiţiei, ”să descurajeze imigranţii economici care vor să ne exploateze sistemul de azil”.
 
Este vorba despre o măsură ”intermediară”, până când Congresul revizuieşte legislaţia imigraţiei americane, a precizat secretarul interimar însărcinat cu Securitatea Internă Kevin McAleenan.
 
Anumite excepţii sunt prevăzute - în cazul victimelor traficului de persoane.
 
Statele Unite se confrntă cu un aflux de imigranţi la frontiera cu Mexicul, iar peste 100.000 de persoane sunt arestate lunar începând din martie, inclusiv numeroase familii cu copii.
 
Originari, marea majoritate, din ţări sărace şi violente din America Centrală - cu Guatemala, El Salvador şi Hondduras în frunte -, aceşti imigranţi depun în general o cerere de azil care le permite să rămână pe teritoriul american pe trimpul examinării dosarului de către un judecător în domeniul imigraţiei.
 
Guvernul lui Donald Trump îi acuză, însă, de faptul că ”dispar” după ce depun cererea, şi că umflă numărul celor 10,5 milioane de imigranţi fără acte din ţară.
 
Preşedintele republican, care a făcut din lupta împotriva imigraţiei ilegale una dintre axele politicii sale, caută totodată să încadreze fluxul imigraţiei, cu ajutorul unui zid la frontiera de sud şi printr-o cooperare mai mare cu Mexicul, şi să crească expulzările imigranţilor clandestini.
 
Raiduri de mare amploare - vizând familii - erau prevăzute începând de duminică, însă nu au părut să se materializeze imediat.
 
Ameninţându-şi vecinul cu sancţiuni vamale, el a obţinut însă de la Mexic o consolidare a controlului la frontieră şi a luptei împotriva reţelelor de călăuze, ceea ce permis o reducere a sosirilor cu 28% în iunie.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

Hoher Herman
15.07.2019, 19:44:27

Au aparut si tigani romani la cersit si prostitutie. Pentru "amatori" baza pare a fi $10 000. Si tot pentru "amatori", au cam inceput sa-i omoare mexicacii.

+4 (4 voturi)
Index 4.2
15.07.2019, 21:20:07

Ce le stii tu ca un om mare, sau esti implicat in traficul de persoane de la frontiere, esti traficant ?

-4 (4 voturi)
Ion Capsuna
15.07.2019, 22:20:29

Potrivit legilor internationale, "refugiatii" trebuie sa se opreasca in pima tara in care sunt in siguranta. Cum asta e Mexicul, ei trebuie sa depuna cerere de azil acolo. Poate aude si UE ca intre Siria, Pakistan, Afganistan, tarile central Africane, ets, etc si UE sint mult, f. multe alte "tari sigure" in care refugiatii pomanagii ar trebui sa se opreasca!

+4 (4 voturi)
Charles Franc
15.07.2019, 22:58:44

totusi de ce nu8 ii expulzeaza imediat ce ii aresteaza? de ce trebuie sa ii mai duca in centre de detentie, sa mai cheltuie atatia bai cu ei ca apoi aia sa se faca nevazuti?sa ii returneze pur si simplu peste granita, asta e solutia

+1 (1 vot)
Index 4.2
15.07.2019, 23:25:48

Trumpovich treba sa respecte legea, iar de se crede in stare, sa faca una mai buna, ca de criticat nu il intrece nimeni, iar la prostii si golanii, nici atat!

-1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (8)