Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Suspectul în cazul răpirilor din Cleveland s-a prezentat în faţa instanţei

0
9 May 2013 15:58:49
Autor: Bianca Andrieş
Ariel Castro, fost şofer de autobuz, a ţinut sechestrate trei femei timp de zece ani. FOTO: Reuters
Ariel Castro, fost şofer de autobuz, a ţinut sechestrate trei femei timp de zece ani. FOTO: Reuters

Bărbatul de 52 de ani acuzat de răpirea şi violarea a trei adolescente din Cleveland a compărut joi pentru prima oară în faţa instanţei, după ce autorităţile au hotărât că este singurul suspect. Deşi a mai fost interogat în 2004, poliţiştii nu au reuşit să curme chinul pe care l-au trăit zece ani cele trei răpite.

Cele trei femei au fost ţinute fără voia lor timp de zece ani într-o locuinţă din Ohio, fiind supuse la agresiuni sexuale, multe dintre orori ieşind la suprafaţă pe măsură ce se desfăşoară ancheta poliţiştilor americani, potrivit agenţiei de ştiri Associated Press.

Ariel Castro, un portorican în vârstă de 52 de ani, a fost şofer de autobuz. Acesta a răpit trei tinere şi le-a ascuns timp de un deceniu în locuinţa sa din Cleveland, unde le-a violat şi le-a abuzat psihic. Una dintre femei a născut o fetiţă în perioadă în care era sechestrată, acum având şase ani.

Poliţiştii din Cleveland au declarat că femeile au fost legate cu funii şi lanţuri, ţinute separat în camere diferite.  Acestea au suferit de pe urma unui abuz sexual şi psihic prelungit timp de zece ani, şi au fost nevoite să facă avorturi. Una dintre femei a născut o fetiţă în perioadă în care a fost sechestrată, acum având şase ani. Castro a fost supus unui test de paternitate pentru a stabili dacă acesta este tatăl fetei.

„Ştim că victimele au confirmat că au avortat, însă nu ştim cu cine, cât de multe avorturi au fost sau în ce condiţii au avut loc”, a declarat Brian Cummings, consilier municipal.

Castro este acuzat în patru cazuri de răpire: cele trei femei, dar şi fetiţa născută în urma unui viol pe care l-a săvârşit. Atât femeile, cât şi Castro au cooperat cu autorităţile şi au oferit declaraţii amănunţite, potrivit lui Ed Tomba, şef adjunct al poliţiei din Cleveland.

Cele trei femei, acum având între 20 şi 30 de ani, au dispărut în perioade de timp separate, între 2002 şi 2004. La acea perioadă, tinerele aveau 14, 16 şi 20 de ani. 

Acestora li s-a permis să părăsească zidurile casei doar de două ori în întreaga perioadă de captivitate, potrivit lui Tomba. „Ni s-a spus că au ieşit din casă şi s-au dus în garaj, deghizate”, a explicat adjunctul poliţiei.

Amanda Berry, acum în vârstă de 27 de ani şi Gina de Jesus, de 20 de ani, s-au reîntors miercuri la familiile lor, fiind întâmpinate de o mulţime de oameni printre care erau vecini şi membri ai familiei. Oamenii le-au întâmpinat cu baloane şi bannere cu mesaje de susţinere.

Cea de-a treia femeie răpită, Michele Knight în vârstă de 32 de ani, se află în stare bună, primind în continuare îngrijiri într-un spital local.

În trecut, Castro a mai fost acuzat de violenţă, agresând în repetate rânduri mama copiilor lui şi ameninţând-o cu moartea. Acesta a răpit de mai multe ori fetele din căsnicia anterioară, potrivit unor rapoarte ale unui tribunal din Cleveland, înregistrate în 2005. 

 

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările