Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Susţinători ai avortului, atacaţi şi agresaţi în violenţe în mai multe oraşe din SUA VIDEO

18
26 Jun 2022 16:37:10
Autor: Maria Ţaga
FOTO Profimedia
FOTO Profimedia

Manifestanţi în favoarea dreptului la avort au fost agresaţi în mai multe oraşe americane, în cadrul unei mobilizări împotriva unei decizii prin care Curtea Supremă şi-a anulat vineri hotărârea „Roe v. Wade” care garanta din 1973 dreptul americancelor de a avorta, relatează The Huffington Post.

În pofida unor apeluri ale mai multor republicani de a nu a ataca activişti „pro-choice”, violenţe s-au multiplicat.

Şoferul unui camion a intrat în mod voit cu maşina într-un grup de manifestanţi, vineri, la Cedar Rapids, în Iowa.

Una dintre femei, rănită la o gleznă, a fost spitalizată.

„A încercat să le omoare!”, acuză o jurnalistă, Lyz Lenz, prezentă la faţa locului.

„Aceste femei l-au văzut venind, iar câţiva oameni au făcut semne cu mâna pentru a-l opri. Dar el a continuat să înainteze”, spune ea.

Potrivit mai multor martori, bărbatul se afla într-o coloană de maşini staţionate la culoarea roşie a semaforului atunci când a decis să intre cu maşina în manifestante.

„Avea geamul deschis şi am încercat să trag de volan”, declară Huffingotn Post Alexis Russell, una dintre manifestante.

Acest şofer nu a fost arestat încă.

La Phoenix, manifestanţi în favoarea dreptului la avort au fost vizaţi în tiruri cu gaze lacrimogene ale poliţiei, la o reuniune, vineri, în faţa sediului Capitoliului statului Arizona.

Ei au fost urmăriţi apoi în centrul oraşului de către forţe de ordine şi au fost gazaţi din nou.

O înregistrare video o surprinde pe o jurnalistă, Tina Berg, împinsă violent la pământ de către un poliţist, la Los Angeles, care i-a spus că o proteja.

Ziarul Los Angeles Times scrie că nu este vorba despre un incident izolat împotriva presei.

Jurnalişti acuză că au fost împiedicaţi în numeroase rânduri să acopere manifestaţii şi confruntări între forţe de ordine şi manifestanţi în acest oraş.

O manifestaţie la Providence, în statul Rhode Island, a fost vineri scena unei agresiuni a unui candidat republican în alegerile la Senat, Jeann Lugo.

El este surprins într-o înregistrare video dându-i un pumn în faţă adversarei sale democrate Jennifer Rourke.

„După ce am luat cuvântul la o manifestaţie de susţinere a «Roe v. Wade», adversarul meu republican - un ofiţer de poliţie - m-a atacat în mod violent”, anunţă ea într-un mesaj postat pe Twitter, în care postează imagini de la agresiune.

„iată ce înseamnă să fii o femeie de culoare candidată”, denunţă ea, anunţând că ”nu voi renunţa” la candidatură.

Jeann Lugo a fost trimis în concediu administrativ, fără să i se suspende salariul.

Opozanta sa a anunţat că va depune plângere.

La Washington, manifestanţi în favoarea avortului acuză că au fost hărţuiţi de activişti împotriva avortului.

O femeie declară Huffington Post că a fost urmărită de către un manifestant împotriva avortului.

Mai mulţi bărbaţi care se opun avortului s-au adunat sâmbătă în faţa sediului singurei clinici din statul conservator şi sărac Mississippi în care se practcă întreruperi voite de sarcină, cu scopul de a intimida femei care se duceau la clinică.

Potrivit unui raport al Federaţiei Naţionale americane a Avortului (National Abortion Federation, NAF) din 2020, mişcarea anti-avort se face vinovată de cel puţin 11 crime, 28 de tentative de crimă, 42 de atentate cu bombă şi 194 de incendii criminale, vizând profesionişti din domeniul sănătăţii care practică întreruperi voite de sarcină.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

18 Comentarii

Radu Mircea
26.06.2022, 17:09:19

# Ho ho ho ..... ''mai multi barbati care se opun avortului'' .... hi hi hi hi .... Asta intrece orice inchipuire , or fi ''insarcinati'' barbatii sau se simt ''grei'' ??? Ma umfla risu' cind vad masculi care se amesteca in treburi femeiesti si in aceasta categorie includ si popicii de diverse confesiuni , care dau sfaturi femeilor in probleme sexuale , ei care prin fisha postului nu prea cunosc decit ''unilateral'' problema feminina .....

-1 (7 voturi)
https://brave.com/
26.06.2022, 18:34:32

„S-a estimat că 50% din toate concepțiile umane se termină în avort spontan, de obicei fără ca o femeie să-și dea seama că este însărcinată. De fapt, 20% din toate sarcinile recunoscute se termină cu avort spontan. Există un adevăr evident aici care strigă pentru recunoaștere: dacă Dumnezeu există, el este cel mai prolific avortist dintre toți.” ― Sam Harris, Scrisoare către o națiune creștină Citeste mai mult: adev.ro/re0qwd

-2 (4 voturi)
Cristian saileanu
26.06.2022, 18:04:43

DREPTUL LA AVORT NU A FOST OPRIT curtea suprema a trimis decizia de a permite sau nu avorturile la fiecare stat din cele 50...

-10 (16 voturi)
Bulangiuu
26.06.2022, 18:12:59

Ar trebui protejat de lege dreptul avortului chiar și în cazul copiilor care au împlinit 18 ani! De exemplu daca nu a loat bacul sau nu sa făcut doctor , îl avortezi !

-1 (3 voturi)
Ţepeş
26.06.2022, 18:44:59

Bulangiuu Dar cu bulangii care fac glume proaste, ce ar trebuit făcut?

Vezi toate comentariile (18)

Modifică Setările