Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Sute de oficiali ai administraţiei fostului preşedinte republican George W. Bush îl vor susţine în alegeri pe democratul Joe Biden

7
2 Jul 2020 07:58:09
Autor: News.ro
Joe Biden                                                                                                  FOTO: EPA-EFE
Joe Biden                                                                                                  FOTO: EPA-EFE

Sute de oficiali ai administraţiei fostului preşedinte republican George W. Bush Bush îl vor susţine în alegerile prezidenţiale pe democratul Joe Biden, au declarat persoane implicate în acest efort, acesta fiind cel mai recent grup republican care se opune realegerii lui Donald Trump, relateză Reuters.

Funcţionarii, care includ secretari de cabinet şi alţi funcţionari de rang înalt din administraţia Bush, au format un comitet de acţiune politică - 43 de Alumni pentru Biden - pentru a-l sprijini pe fostul vicepreşedinte american în alegerile din 3 noiembrie, au declarat pentru Reuters trei organizatori ai grupului. Bush a fost al 43-lea preşedinte al ţării.

Grupul Super PAC se va lansa miercuri cu un site web şi o pagină de Facebook, au spus ei. Super PAC intenţionează să lanseze înregistrări video în care republicani cu notorietate îl vor lauda pe Biden şi vor susţine eforturile de încurajare a participării la vot în cele mai competitive state.

Grupul este cel mai recent caz, dintre o serie de organizaţii republicane care se opun realegerii lui Trump, încă un semn că acesta şi-a înstrăinat membri ai propriului partid, din cauza reacţiei sale la pandemia de coronavirus şi la protestele la nivel naţional declanşate din cauza nedreptăţilor rasiale şi a brutalităţii poliţiei faţă de americanii de culoare.

”Ştim ce este normal şi ceea ce este anormal, iar ceea ce vedem este extrem de anormal. Preşedintele este un pericol ", a spus Jennifer Millikin, una dintre cele 43 de organizatoare ale grupului, care a lucrat la campania de realegere a lui Bush în 2004 şi mai târziu la Administraţia pentru Servicii Generale.

Ceilalţi doi membri care au discutat cu Reuters sunt Karen Kirksey şi Kristopher Purcell. Purcell a lucrat ca oficial în domeniul comunicării la Casa Albă în tmpul preedinţiei Bush. Kirksey a fost implicată în campania lui Bush din anul 2000, iar mai târziu a lucrat în departamentele Agricultură şi Muncă.

Millikin a declarat că grupul nu este încă pregătit să comunicare care sunt toţi membrii sau donatorii săi. Grupul  trebuie să furnizeze o listă cu donatori Comisiei Electorale Federale până în octombrie.

Biroul Bush a fost informat despre grup, dar fostul preşedinte nu este implicat şi nu a indicat dacă îi aprobă obiectivele, a spus ea.

Freddy Ford, un purtător de cuvânt al lui Bush, a declarat că Bush s-a retras ”şi nu va participa la aceste alegeri”.

Citeşte şi:

Directorii de pe Wall Street se pregătesc pentru o posibilă victorie a lui Joe Biden în alegerile prezidenţiale

Alegeri SUA 2020. Obama îl ajută pe Biden să strângă peste 11 milioane de dolari

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

Valahu Duios Manglea
2.07.2020, 08:12:31

Comentariu considerat abuziv.

Mihai Giurgiuveanu
2.07.2020, 10:41:16

Daca au sustinut o nulitate numita GB, de ce nu ar sustine tot o nulitate, numita JB? :))

+6 (6 voturi)
defu gabi
2.07.2020, 11:17:32

Comunismul/marxismul s-a bazat intotdeauna pe nulitati facute celebre... Niciodata n-am stiut insa cine sunt creierele din umbra... :))))))))))))

+5 (5 voturi)
CRISTIAN MIHAI VIRVOREA
2.07.2020, 11:48:23

Dupa alegeri o sa fie un scandal cat casa de mare...când o sa castige Trump. Frica de "corectitudine politica" este asa de mare ca pot fi alterate pana si sondajele de opinie. In SUA, o sumedenie de cetateni cinstiti si la locul lor efectiv evita sa mai vorbeasca de politica, sa-si exprime doleantele. Fenomenul era deja aparut in 2016 la alegerea lui Trump când toate calculele indicau pe Hilary si "a iesit" Trump. Deci, dupa cum zic, mi-e frica de un razboi civil când va iesi Trump castigator. Toti vor banui o frauda masiva. Si ca sa fiu "in ton" cu alegatorii americani trebuie sa declar ca mie nu-mi place Trump! =)))

+5 (5 voturi)
Mihai Giurgiuveanu
2.07.2020, 12:02:41

Asta insa nu inseamna ca iti place Sleepy Joe, cred :)))))

+2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (7)