Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Tamerlan Ţarnaev, suspect în cazul atentatului din Boston, a fost înmormântat în statul Virginia

0
10 May 2013 21:19:55
Autor: Bianca Andrieş
Tamerlan Ţarnaev a murit pe 19 aprilie, în urma unui schimb de focuri cu poliţiştii americani
Tamerlan Ţarnaev a murit pe 19 aprilie, în urma unui schimb de focuri cu poliţiştii americani

Tamerlan Ţarnaev, unul dintre presupuşii autori ai atentatelor din Boston, a fost înmormântat într-un cimitir musulman din statul Virginia, după cum a declarat unul dintre unchii tânărului.

Cimitirul în care a fost înhumat Tamerlan Ţarnaev se află în localitatea Doswell, statul Virginia, potrivit declaraţiilor făcute de Ruslan Ţarni, unchiul tânărului.

Confirmarea cimitirului unde a fost înhumat Ţarnaev a venit la o zi după ce poliţia din oraşul Worchester, Massachusetts, a anunţat că „o persoană curajoasă şi plină de compasiune s-a oferit” să ia trupul cecenului din Worcester, informează CNN

Unchiul suspectului a preluat miercuri trupul acestuia, dar nu găsise niciun cimitir dispus să accepte înmormântarea. Corpul neînsufleţit al islamistului a fost înmormântat joi, după ce a stat la morgă două săptămâni, timp în care autorităţile şi familia cecenului nu au reuşit să se pună de acord în privinţa locului de înhumare.

Autorităţile s-au ferit să dezvăluie locul de înmormântare al lui Ţarnaev din cauza protestelor organizate în ultimele săptămâni. „Dacă îl îngropaţi pe teritoriu american, noi îl vom dezgropa”, au scandat în urmă cu câteva zile nişte protestatari.

Tamerlan Ţarnaev a fost împuşcat mortal la 19 aprilie în timpul unui schimb de focuri cu poliţia în Watertown. Potrivit rezultatelor autopsiei dezvăluite vinerea trecută de presa americană, Ţarnaev a suferit mai multe răni în zona capului şi pieptului. 

Fratele său mai mic, Djohar, arestat în noaptea de 19 spre 20 aprilie, are de înfruntat mai multe capete de acuzare, inclusiv utilizarea unei arme de distrugere în masă, şi riscă pedeapsa cu moartea. Dublul atentat din Boston s-a soldat cu moartea a trei persoane şi rănirea a peste 260 de oameni.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările