Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Trump îi acuză de „lipsă de loialitate” pe evreii americani care votează cu democraţii

9
21 Aug 2019 17:44:11
Autor: George-Andrei Cristescu
Donald Trump FOTO EPA-EFE
Donald Trump FOTO EPA-EFE

Preşedintele american Donald Trump a făcut remarci aspre la adresa evreilor americani, spunând că cei care votează Partidul Democrat dau dovadă „fie de o lipsă totală de informare, fie de o lipsă mare de loialitate”, scrie The Guardian.

''Orice evreu care votează pentru un democrat cred că dă dovadă fie de lipsă totală de cunoştinţe, fie de o mare neloialitate'', a afirmat marţi Trump, la Casa Albă.

Remarcile au venit în contextul unei serii de comentarii care ameninţă să reaprindă disputa cu alese democrate Ilhan Omar din Minnesota şi Rashida Tlaib din Michigan. Acestea par să se refere la o percepţie că evreii americani au o loialitate duală, atât faţă de America, cât şi faţă de Israel.
 
Trump, care a încurajat recent Israelul să blocheze vizita democratei Tlaib la familia sa din teritoriile ocupate, s-a dezlănţuit după ce congresmena a criticat guvernul lui Benjamin Netanyahu pentru că nu i-a permis accesul în ţară, precizând că liderul israelian „nu va reuşi să ascundă de noi realitatea crudă a ocupaţiei ”.
 
Remarcile preşedintelui au fost condamnate de progresiştii evrei pe reţelele de socializare, pentru faptul că Trump a pus sub semnul întrebării loialitatea evreilor americani faţă de SUA.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

inuendo
21.08.2019, 18:06:51

Dacă asta e politica la nivel înalt...

0 (2 voturi)
GAN
21.08.2019, 18:10:17

Dumnezeule!....prostia acestui individ este de ordin cosmic "Orice evreu care votează pentru un democrat"....mentalitate de politruc sovietic. Asta s-ar fi simitit ca pestele in apa in anii stalinismului. nu cred ca este apelativ prea dur pentru a caracteriza aceasta lepra umana....dar poate ca va apare in dictionare termenul de "trump" un echivalent al lui josnic, prost, analfabet, ipocrit, extremist, infatuat, ignorant. toate la un loc si multiplicat la infinit zi trump si trage apa!

-1 (5 voturi)
Hoher Herman
21.08.2019, 18:28:56

Trampa deja si-a castigat voturile evreilor. Pentru cativa evrei alungati din comunitatea evreiasca pentru aliante arabesti, nici nu trebuia sa-si bata capu' cu ei. Trampa stie ca, cine are voturile evreilor are si presedentia. In rest doar urlete si guitzaturi disperate pe la CNN.

0 (4 voturi)
Goicea Niculae
21.08.2019, 18:33:52

Evreii din SUA sunt in majoritate sorosisti ,așa ca Trump nu are nici o sansa cu ei. Oricum ,Trump va fi reales de evreii lui Nathaniahu .

+2 (4 voturi)
Marcel Cristea
21.08.2019, 19:10:09

If you take into account that 99.99% of American Jews vote democratic/socialist you can see DJT's statement as a brilliant political move to peel the Jewish voters away from his opposition. My own personal opinion is that his effort is a futile exercise since ideology trumps ethnicity, but I admire his smartness.

0 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (9)