Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Trump afirmă că Prinţul Mohammed al Arabiei Saudite ar putea fi implicat în asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi

10
24 Oct 2018 07:58:26
Autor: News.ro
Mohammed bin Salman şi Donald Trump FOTO EPA EFE (ARHIVĂ)
Mohammed bin Salman şi Donald Trump FOTO EPA EFE (ARHIVĂ)

Preşedintele american, Donald Trump, a declarat pentru prima oară că prinţul Mohammed bin Salman al Arabiei Saudite ar fi putut să fie implicat în operaţiunea de asasinare a jurnalistului Jamal Khashoggi, notând că „prinţul conduce lucrurile acolo” la Riad, scrie The Guardian.

Comentariile marchează o schimbare în atitudinea preşedintelui faţă de uciderea lui Khashoggi pe 2 octombrie în consulatul saudit de la Istanbul. În ziua în care Departamentul de Stat a anunţat că va sancţiona oficialii saudiţi implicaţi în moartea jurnalistului, preşedintele nu l-a acuzat pe regele Salman, însă nu a exclus posibilitatea ca fiul său să fie implicat.

Întrebat despre o posibilă implicare a prinţului, Trump a declarat: „Prinţul conduce lucrurile acolo în acest moment. Aşa că dacă ar fi să fie cineva implicat, ar fi el”.

Trump a declarat pentru Wall Street Journal că l-a chestionat pe Mohammed privind asasinarea lui Khashoggi, punând întrebări încontinuu „şi în feluri diferite”.

„Prima mea întrebare pentru el a fost «Ştii ceva despre planurile iniţiale?»“, a declarat Trump, adăugând că prinţul a negat că ar şti ceva.

„I-am spus «Când a început?», iar el a spus că a început la niveluri de jos“, a precizat Trump.

Întrebat fiind dacă îl crede, Trump a afirmat: „Vreau să îi cred. Chiar vreau să îi cred”.

Mike Pompeo, Secretarul de Stat american, a declarat că sunt luate în considerare şi alte măsuri, printre care şi sancţiunile: „Aceste penalizări nu vor fi ultimul cuvânt al SUA în această privinţă. Este clar că SUA nu tolerează astfel de acţiuni de a-l reduce la tăcere pe Khashoggi, un jurnalist, prin violenţă. Nici preşedintele nici eu nu suntem mulţumiţi de această situaţie”.

Mike Pence, vicepreşedintele american, a declarat că uciderea jurnalistului „nu va rămâne fără un răspuns american”.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

10 Comentarii

Utilizator Adevărul
24.10.2018, 08:15:39

Comentariu considerat abuziv.

Goicea Niculae
24.10.2018, 08:43:21

Uciderea spectaculoasa a lui Khashoggi ,incepe sa provoace invidie . Va urma cu siguranta o competiție pentru a se desemna liderul capabil sa omoare nu numai cantitativ ci și calitativ.

SpAwN 《♤♡♢♧》
24.10.2018, 08:56:54

@Auzi bre Goiceo, acolo la voi la internetski aghentura voastră dimineața vă dă cafea sau ceai?😒😞

+1 (1 vot)
MadWolf
24.10.2018, 10:15:59

Exact. Inca de pe-acum Putin candidwaza pentru locul 1, urmat la mare distanta de restul lumii.

SpAwN 《♤♡♢♧》
24.10.2018, 08:51:06

Declarațiile lui Trump sunt gargară ieftină deoarece prințului nu i se va întâmpla nimic. Pentru cei care sunt mai grei de cap...😆. Prin aceste declarații Trump de fapt trage la preț,adică negociază,adică îi arată pisica arabului,care cu alte cuvinte îi spune că alea 100 mil.de dolari virate saptamana trecută in conturile armatei SUA sunt un mizilic pe lângă cât ar trebui să fie. Adică bate șaua să înțeleagă cămila. Lol

+2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (10)

Modifică Setările