Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Trump, ameninţat de pe un cont de Twitter al liderului iranian Khamenei:„Răzbunarea poate avea loc oricând”

11
22 Jan 2021 13:06:54
Autor: News.ro
Liderul suprem al Iranului Ayatolahul Ali Khamenei FOTO Guliver/ Getty Images
Liderul suprem al Iranului Ayatolahul Ali Khamenei FOTO Guliver/ Getty Images

Fostul preşedinte american Donald Trump, care a ordonat asasinarea generalului iranian Qassem Soleimani, este vizat într-un mesaj în care se îndeamnă la răzbunare, postat pe un cont de Twitter al liderului suprem iranian Ali Khamenei, relatează AFP.

”Răzbunarea este inevitabilă. Asasinul lui Soleimani şi cel care a ordonat crima trebuie să sufere răzbunarea”, se arată în acest mesaj, în persană, publicat cu puţin înainte de miezul nopţii de joi spre vineri pe contul @khamenei_site al ayatollahului Ali Khamenei.
 
Aceste declaraţii, făcute în trecut de către numărul unu iranian, sunt însoţite de un montaj foto în care apare un Donald Trump jucând golf pe un teren, la malul mării, survolat de o aeronavă în formă triunghiulară, doar a cărei umbră este vizibilă în imagine.
 
Generalul Qassem Soleimani, arhitectul strategiei influenţei Iranului în regiune, era comandatul Forţei Qods, însărcinată cu operaţiuni externe în cadrul Gardienilor Revoluţiei, armata ideologică a Republicii islamice.
 
El a fost asasinat la 3 ianuarie 2020, la Bagdad, într-un atac cu un avion american fără pilot (dronă), din ordinul lui Donald Trump.
 
Miliardarul newyorkez a părăsit miercuri Casa Albă, lăsându-i locul lui Joe Biden, şi s-a retras la complexul său de golf Mar-a-Lago, în Florida (sud-est).
 
Liderul suprem iranian a promis şi a repetat că moartea lui Soleimani va fi răzbunată.
 
La 1 ianuarie, în cursul unei ceremonii în memoria ofiţerului, şeful Autorităţii judiciare iraniene Ebrahim Raïssi declara că asasinii generalului ”nu vor fi nicăieri în siguranţă pe acest pământ”.
 
”Să nu vă gândiţi că cineva ca preşedintele Americii, care apare ca un asasin sau care a ordonat un asasinat, poate să scape (...) Niciodată”, sublinia el.
 
”Răzbunarea poate avea loc oricând”, ameninţă mesajul postat pe contul lui Ali Khamenei.
 
La 9 ianuarie, Twitter a suprimat un mesaj publicat pe unul dintre conturile de Twitter ale lui Khamenei care interzicea importul de vaccinuri împotriva covid-19 produse în Statele Unite sau Marea Britanie, îndemnând să nu se aibă încredere în cele două ţări.
 
Reţeaua de socializare aprecia că acest tweet încalcă ”în mod specific politica (Twiter) cu privire la informaţii înşelătoare despre covid-19”.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

11 Comentarii

Tudor Miclovan
22.01.2021, 13:24:09

Mosule, pupa pamantul ca i-a tinut Trump in frau pe dementi, sa nu intre peste voi. Insa pauza s-a terminat, capul la fund, ca vin cainii razboiului lui Bideu.

-10 (18 voturi)
Toru Okada
22.01.2021, 14:14:37

nu-i chiar asa. si biden va continua retragerea militara din orientul mijlociu. incepuse deja din vremea lui obama, nu a inventat-o trump. politicienii americani nu mai pot justifica aventurile militare overseas, cand acasa situatia economica este groaznica... democratii si-au mai si asumat proiecte progresiste costisitoare salariu minim, sistem medical de stat, etc. cum sa mai justifice ca cheltuie banii prin orientul mijlociu?

-6 (6 voturi)
Oriana
22.01.2021, 14:54:20

“Revenge is Inevitable” – Twitter Allows Private News Agency in Iran to Publish Death Threats Against Trump Trump was permanently banned from Twitter after being blamed for a pre-planned siege of the US Capitol. "Parler" was also punished for the siege at the US Capitol and Big Tech worked together to deplatform Parler for supposedly "hosting insurrectionists". But a news agency operating in Iran, the world’s largest State Sponsor of Terrorism, is allowed to use Twitter to issue Death Threats to a former US president without being held accountable. https://www.thegatewaypundit.com/2021/01/revenge-inevitable-twitter-allows-private-news-agency-iran-publish-death-threats-trump/

-1 (5 voturi)
Toru Okada
22.01.2021, 14:15:31

”Răzbunarea poate avea loc oricând”, ameninţă mesajul postat pe contul lui Ali Khamenei. pe democrati i-ar aranja sa faca iranienii treaba murdara pentru ei. :)

-7 (7 voturi)
ana_
22.01.2021, 16:15:00

„cel care a ordonat crima trebuie să sufere răzbunarea” Un sac de vorbe. A vrut să se asigure că nu-i poate face nimic și a anunțat dinainte, cu surle și trâmbițe, ce plănuiește, ca să fie sigur că va fi bine păzit și va avea o scuză pentru nereușită. S-a asigurat că senatul american se va gândi bine înainte să-i retragă paza. Dacă vroia cu adevărat să-i vină de hac, tăcea și făcea. Dar nu asta vrea. Vrea doar să se umfle în pene.

+1 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (11)

Modifică Setările