Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Trump caută să strângă 25 de miliarde de dolari pentru construirea zidului de la graniţa cu Mexic

6
25 Jan 2018 07:01:24
Autor: George-Andrei Cristescu
FOTO Guliver Gettyimages
FOTO Guliver Gettyimages

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a prezentat miercuri schiţa sa pentru un proiect de lege privint imigranţia pe care îl va promova săptămâna viitoare, spunând că doreşte să obţină 25 de miliarde de dolari pentru construcţia zidului de la graniţa cu Mexicul, relatează Reuters.

Trump a mai declarat că e deschis să ofere cetăţenie americană tuturor imigranţilor ilegali care au fost aduşi pe teritoriul Statelor Unite când erau copii. Preşedintele a explicat că este optimist că ar putea ajunge la un acord în Congres şi să prevină deportarea a aproximativ 700.000 de persoane.

„Spune-le să nu fie îngrijoraţi, bine? Spune-le să nu-şi facă griji. Vom rezolva problema. Depinde de democraţi, dar ei (n.red.: imigranţii) nu ar trebui să fie îngrijoraţi”, a declarat Trump pentru reporterii americani în timpul unei conferinţe de presă spontane de la Casa Albă.

În timpul campaniei electorale, Trump a promis reguli mai stricte pentru imigranţi, iar în septembrie a anunţat că încheie programul DACA, iniţiat de predecesorul său democrat, Barack Obama.

Programul protejează în prezent aproximativ 700.000 de persoane (majoritatea tineri hispanici) de deportare şi le oferă permise de muncă.

Casa Albă urmează ca luni să dezvăluie un cadru legislativ în ce priveşte imigraţia, preşedintele sperând să-i satisfacă atât pe republicani cât şi pe democraţi.

Trump a mai afirmat că propunerea sa va include şi o solicitare de 25 de miliarde de dolari pentru zidul ce ar urma să se construiască la graniţă, cinci miliarde de dolari pentru alte programe de securitate a frontierelor, măsuri de reducere a sponsorizării familiei imigranţilor şi o revizuire a sistemului de loterie a vizelor.

La schimb, acesta vrea să ofere protecţie faţă de deportare pentru imigranţii aduşi de mici copii în Statele Unite şi un „stimulent” al cetăţeniei.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

TITI DURU
25.01.2018, 07:52:35

Trump daca erai prieten cu Kim ,te ajuta sa faci un gard de toata frumusetea pentru numai 2 miliarde de $.

TITI DURU
25.01.2018, 08:05:18

Anul trecut numai 42.1 % din cei ce au vrut sa treaca frontiera in America au fost Mexicanii,restul de 59.9 % au fost din 111 tari. Romania se afla pe locul 12 cu 433 indivizi care au vrut sa intre in America fraudulos la granita cu Mexic.

Florin Georgescu
25.01.2018, 13:03:02

Stramp chiar vrea sa se tina de toate promisiunile !??

+1 (1 vot)
Iosiv Varga
25.01.2018, 13:33:27

Daca sefii lor nu-i verifica ,au timp de pierdut ,de pedofilie,de altele ,e normal ca sarcinile de serviciu nu sunt indeplinite si atunci se apeleazxa la castiguri,,ORE SUPLIMENTARE" si sefii lor accepta ca doar nu risipesc banii lor ci pe banii nostrii! Atata timp cat nu-i verica nu-i sanctioneaza nimenipentru neindeplinirea sarcinilor,raman platile supolimentare dar nu pentru MUNCA IN PLUS ci pentru NEMUNCA din cele opt ore !Dar cine sa-i verifice ?Nimeni! Ramane sa-i platim ...,BANI SUNT PENTRU BUGETARI ,SE RISIPESC cu nonsalanta ...

Iosiv Varga
25.01.2018, 13:35:22

SCUZE!!!! Comentariul este pentru altceva,m-a pacalit ,,COMPUTERUL"

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările