Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Trump, decizie controversată: găzduieşte următorul summit G7 la terenul său de golf din Miami

15
17 Oct 2019 20:48:53
Autor: News.ro
Terenul de golf Doral International Resort al lui Trump FOTO Shutterstock
Terenul de golf Doral International Resort al lui Trump FOTO Shutterstock

Donald Trump urmează să găzduiască viitorul summit G7 la Doral International Resort, la Miami, în iunie 2020, a anunţat joi Casa Albă, o decizie controversată care probabil va ridica noi întrebări cu privire la un conflict de interese pe tema câştigurilor obţinute de afacerile lui Trump, comentează Los Angeles Times.

Trump a lansat ideea la summitul G7 de la Biarritz, în Franţa, unde a declarat pentru presă că propritatea sa este mult mai bună decât alte locuri avute în vedere de administraţia sa, aflându-se în apropierea unui aeroport important şi oferind numeroase spaţii de cazare şi de conferinţă.
 
”Fiecare şară poate avea propria vilă sau bungalow”, declara el.
 
Ideea a provocat imediat polemică.
 
Trump se judecă deja în două procese în care este acuzat că încalcă o clauză din Constituţie cu privire la retribuţie (”emoluments clause”), care le interzice locatarilor Casei Albe să profite financiar în mod personal de pe urma guvernelor altor ţări.
 
Terenul de golf Doral International Resort al lui Trump FOTO trumphotels.com
 
În aceste procese, deschise anul trecut de peste 200 de aleşi democraţi, petenţii îi reporşează că o serie de şefi de stat şi de delegaţii străine s-au cazat la hotelul său de la Washington şi la alte proprietăţi din lume.
 
Ei îl acuză pe Trump că obţine în mod ilegal profit de pe urma funcţiei de şef al statului, deoarece mulţi lideri străini, care vor să obţină favoruri politice de la miliardarul republican, îi alimentează conturile.
 
Terenul de golf Doral International Resort al lui Trump FOTO trumphotels.com

Anunţul de vineri intervine în contextul în care ancheta Congresului în vederea unei destituiri avansează rapid şi-i ameninţă susţinerea Partidului Republican şi al unei înfruntări cu Partidul Democrat cu privire la decizia de a retrage trupele americane din Siria, care a deschis calea invaziei nordului Siriei de către Turcia, într-o operaţiune soldată cu mulţi morţi în rândul kurzilor.
 
Secretarul general al Casei Albe Mick Mulvaney a declarat pentru presă că preşedintele nu va benedicia de pe urma găzduirii summitului, scrie BBC News.
 
”Marca Donald Trump este probabil suficient de puternică aşa cum este” şi nu are nevoie de un impuls, a declarat Mulvaney.
 
Terenul de golf al lui Trump se află la 13 kilometri de aeroportul din Miami.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

15 Comentarii

Hoher Herman
17.10.2019, 20:59:53

. . Trampa a declarat: Cazarea si toate serviciile sunt GRATUITE. Nici asa nu-i bine. Acuma CNN o sa zbiere ca Trampa vrea sa-i cumpere, ca le aduce gagici si droguri.

-1 (3 voturi)
Hoher Herman
17.10.2019, 21:06:39

CNN trebuie sa returneze banii papati de la Democrati, ca le pun aia gatu' pe tocator. Au halit banii (12 milioane salariu pentru popo' Anderson) si au garantat ca baba Clinton iese la sigur in alegeri daca ii faq ei reclame. Cu senilu Bideu o sa iasa la fel. Dup'aia trag obloanele.

-2 (2 voturi)
Index 4.2
17.10.2019, 21:15:03

problema e ca-si face reclama pe gratis la brandul sau in timpul presidentiei! Sigur ca le ofera totul gratis, ca asa-i in afaceri /reclama! Cand adidas face reclama pe tricourile nationalei Germaniei ii si plateste nu-i asa?

+1 (3 voturi)
Index 4.2
17.10.2019, 21:16:10

Comentariu considerat abuziv.

spaima vitelor
17.10.2019, 21:26:33

Alegand aceasta locatie se economisesc peste 50% din costurile necesitate de optiunea a doua, iar Trump nu face nici un profit. Profitul familiei Trump a fost realizat inainte de intrarea in politica, spre deosebire de Clintoni, Obami, Bideni si ceilalti politruci fie ei democrati ori republicani

-2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (15)