Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Trump, delincvenţii din inima Europei şi cei mioritici

97
17 Jun 2020 12:36:00
Ion Petrescu

Citesc în gazetă că două formaţiuni politice majore par a se fi înţeles, măcar de ochii lumii, în privinţa promovării unui proiect legislativ privind impozitarea drastică a pensiilor speciale, în care includ, la grămadă şi fără niciun sens, şi pensiile de serviciu ale militarilor. Trăim, din păcate, într-o ţară cu aparenţe democratice, dar într-o epocă vizibil marcată de absenţa logicii elementare! Bunul simţ fiind mort de mult.

Uşor, uşor, ajungem la răfuielile tipice Chinei comuniste, din perioada Marii Revoluţii Culturale Proletare iniţiată de Mao Zedong, care reprezintă o perioadă de haos politic şi social, când mari chirurgi erau puşi să mature şi să spele pe jos, prin spitale, iar în armată soldăţimea alegea comandanţii. 

Aiureala de la Bucureşti, de pe plan intern, pică prost, în actualul context internaţional. 

Deci, PSD plus PNL vor să impoziteze pensiile de până la 7.000 de lei cu 10%. Asta înseamnă că familiile tuturor rezerviştilor, de la colonel în jos, vor vota altceva decât listele celor două formaţiuni ce par că nu gândesc logic. 

De ce? Păi dacă pensiile ce depăşesc 7.000 lei vor fi taxate cu 75%, rezerviştii afectaţi vor mai primi, chiar dacă au servit ţara în perioade grele, în funcţii deloc de salon, banii pe care îi ia... un tânăr profesionist militar, la începutul carierei armelor şi cu mult sub... pensiile ciopârţite ale foştilor subordonaţi!

Bravo, social-democraţi! 

Bravo, liberali! 

Unde este celebra formula că un drept câştigat nu mai poate fi luat? 

Halal să vă fie… 

Exact ca în China comunistă! 

Ierarhia valorilor? 

Respectul ierarhiei militare? 

Standardul NATO? 

Păi primul preşedinte al României post-decembriste, Excelenţa Sa Ion Iliescu a fost avertizat, în primul lui mandat, de Comandantul Suprem de atunci al Forţelor Aliate din Europa (SACEUR) că ţara noastră nu poate intra în NATO, cu salariile şi pensiile de atunci, care reprezentau – ştiu din experienţă proprie – 20% din cele ale aliaţilor. Şi acum vine alde PSD şi alde PNL, cu personaje ce pun botniţa albastră pe pactul înţelegerilor subterane şi aruncă din nou, în mocirlă, subtil, machiavelic, organismul militar, cu 60.000 de profesionişti activi, care descoperă, cu uluire, umilirea, din nou, a rezerviştilor rămaşi în viaţă, undeva la şaptezeci de mii de cetăţeni români. Adică viaţa oamenilor de culoare contează, pe mapamond, dar a celor care au purtat uniforma militară, în România, NU! 

“Dă-i în mă-sa!...Apevişti! (Armată pe viaţă)...Nu avem nevoie de ei...” se amuză unii, pe culoare la nivel înalt.

Eu însă privesc spre Casa Albă.

Acolo, preşedintele Donald Trump a indicat, luni, la o masa rotunda, că nu reconsideră un plan de retragere a mii de militari americani din Germania, în ciuda opoziţiei unor republicani din Congres, ce afirmau că nu susţin mişcarea.

Preşedintele SUA a mai declarat că numărul actual de trupe din Germania este „un cost extraordinar pentru Statele Unite” şi a sugerat că va scoate parte din trupele aflate în Germania, dacă această ţară nu va plăti mai mult NATO.

Trump a mai precizat: "Şi Germania, după cum ştiţi, este foarte delincventă în ceea ce priveşte plăţile către NATO. Deci, Germania este delincventă de ani buni şi datorează miliarde de dolari NATO şi trebuie să plătească. Deci, protejăm Germania şi sunt delincvenţi, asta nu are sens ".

Pe cale de consecinţă şi cele două partide care au făcut pactul cu diavolul ce nu pacifică arena publică, prin demersul lor nu numai că se vor înscrie singure în zona oprobiului public, dar vor pierde automat jumătate de milion de voturi la proximele alegeri.

Asta doar ca primă reacţie.

Încă democratică.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

97 Comentarii

Lucifer
17.06.2020, 13:02:32

Cred că dl Stănescu nu a înţeles.

-5 (9 voturi)
Curcubeu
17.06.2020, 13:32:06

Lucifer citiți mai jos: PSD şi PNL s-au înţeles pe un proiect legislativ privind impozitarea drastică a pensiilor speciale. Potrivit legii, pensiile cuprinse între 2.000 şi 7.000 de lei vor fi impozitate cu 10%, în timp ce pensiile de peste 7.000 de lei vor fi taxate cu 85%, susţin surse politice pentru Adevărul. Impozitul se va aplica pentru toate categoriile de pensionari speciali, chiar şi pentru magistraţi, poliţişti şi militari. Camera Deputaţilor e for decizional Citeste mai mult: adev.ro/qc28t3

+10 (18 voturi)
Lucifer
17.06.2020, 13:36:55

Aşa, şi!? Care-i problema? Pensiile speciale trebuie ELIMINATE nici măcar impozitate. Poate la militari să rămână, dar la ceilalţi nu.

-11 (19 voturi)
Curcubeu
17.06.2020, 13:40:20

Militarii au pensii de serviciu. Nicidecum speciale. Și departe de pensiile aliaților. Dar noi suntem oficial în NATO. În altă ordine de idei nu vă răstiți în scris că vă crește tensiunea. Și unde nu vă pricepeți fiți adaptat studiului atent al situației.

0 (24 voturi)
Lucifer
17.06.2020, 13:56:46

Zău, mă? Da' noi nu suntem în UE şi NATO? Noi de ce nu avem pensii ca "ăia", dar voi să aveţi?

+3 (21 voturi)

Vezi toate comentariile (97)