Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Trump gafează din nou: numărul exagerat de locuitori atribuit Seulului

13
31 Mar 2020 11:43:19
Autor: George-Andrei Cristescu
Donald Trump FOTO Arhivă
Donald Trump FOTO Arhivă

Preşedintele american Donald Trump a făcut o nouă declaraţie eronată, susţinând luni, într-o intervenţie pe tema noului coronavirus, că populaţia capitalei Coreei de Sud este de aproape de patru ori mai mare decât în realitate.

Întrebat de ce Statele Unite nu testează la fel de multe persoane pentru coronavirusul SARS-CoV-2 ca alte ţări, precum Coreea de Sud, liderul de la Casa Albă a devenit ofensiv şi a făcut o declaraţie cu date incorecte.

„Cunosc Coreea de Sud mai bine decât oricine”, a spus Trump, citat de agenţia de presă DPA, preluată de Agerpres în pagina electronică.

„Ştiţi câţi oameni sunt în Seul? 38 de milioane”, a adăugat el, în condiţiile în care capitala Coreei de Sud are o populaţie de circa 10 milioane.

Nu este clar cum a ajuns Trump la numărul pe care l-a menţionat, dar unii internauţi speculează că a încurcat altitudinea la care se află oraşul cu populaţia. Ori Seulul este situat la 38 de metri deasupra nivelului mării, notează DPA, potrivit Agerpres.

Preşedintele american este vizat adesea de critici pentru faptul că răspândeşte informaţii incorecte şi neverificate. De exemplu, el a exagerat recent eficacitatea medicamentelor antimalarie în tratarea bolii covid-19, în pofida dovezilor ştiinţifice insuficiente. Boala covid-19 este provocată de noul coronavirus.

„Nu pot să sar în faţa microfonului şi să-l dau la o parte”, a comentat epidemiologul şef al Statelor Unite, Anthony Fauci, în legătură cu declaraţiile nesăbuite ale lui Donald Trump.  

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

13 Comentarii

Kongo-Müller
31.03.2020, 14:06:04

Un retard, la fel de inteligent ca Gigi al nostru, conduce o superputere. Egiptul s-a scufundat din cauza unor faraoni incestuosi, Roma s-a distrus din interior din cauza razboaielor civile si a Imparatilor decadenti si slab mintali, Turcia, Germania nazista, URSS ... toate s-au dus din cauza unor conducatori slabi, grandomani si limitati. Asa va fi si cu USA care e condusa de o marioneta a Israelului, bufonul grandoman, Donald Trump.

0 (8 voturi)
Cel Mare Scarambeu
31.03.2020, 14:10:13

Asta e primul presedinte al SUA cu 4 clase terminate.Inaintea lui era altul cu meseria de vacar.

-5 (7 voturi)
Kongo-Müller
31.03.2020, 14:22:41

Daca nu era averea lu' ta-su, nici macar 4 clase nu avea. Aduna cainii calcati de masini, de pe autostrada.

-1 (5 voturi)
Utilizator Adevărul
31.03.2020, 14:33:32

Comentariu considerat abuziv.

Petronius Arbiter
31.03.2020, 14:55:10

Ce aveţi, iubiţi jurnalişti adevăraţi, cu Trump? Nu lipseşte o zi în care să nu vă luaţi de el. Ce rău v-a făcut? Ce rău a făcut, în general? Era mai bun Clinton, care se ocupa de fetiţele aflate în practică la Casa Albă? Sau trebuie să vă luaţi de el, că e susţinut de Partidul Republican? Sunt destui şefi de stat cu probleme serioase, mai uitaţi-vă şi la Est... .

-3 (7 voturi)

Vezi toate comentariile (13)

Modifică Setările