Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Trump ia măsuri pentru a limita „turismul de naşteri“ în SUA

10
27 Feb 2020 11:38:57
Ruslan Bocancea
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Începând cu 24 ianuarie, Administraţia Trump a instituit noi reguli în ceea ce priveşte acordarea vizelor de turist femeilor însărcinate care doresc să călătorească în SUA cu unicul scop de a da naştere.   Prin aceste noi reguli se urmăreşte limitarea “turismului de naştere” practicat destul de des pentru a obţine cetăţenia americană pentru copiii astfel născuţi.

În conformitate cu noile dispoziţi, ofiţerii consulari au primit instrucţiuni să trateze cu deosebită atenţie solicitările de vize de turist pentru care au suspiciunea întemeiată că sunt făcute pentru a da naştere în SUA.

Cu toate acestea, se are în vedere doar scopul actual al solicitantei de viză, fără să fie luată în considerare posibilitatea ca aceasta să rămână însărcinată în viitor, implicit să dea naştere în SUA.  Ofiţerii consulari trebuie să analizeze şi să gestioneze cu multă delicateţe astfel de cazuri, întrucât nu pot întreba direct solicitantele de viză dacă sunt însărcinate, decât atunci când suspiciunea lor este bine argumentată.

Prezumţia că se merge doar cu scopul de a da naştere pe teritoriul american poate fi răsturnată în situaţia când solicitanta de viză arată justificat că scopul principal de călătorie este acela de a accesa servicii medicale de care nu poate beneficia în ţară de origine.  Aceeaşi este situaţia şi în cazul în care, spre exemplu, solicitanta de viză arată că scopul principal al călătoriei este de a vizita un membru de familie care este grav bolnav, deşi este însărcinată şi există probabilitatea să nască pe perioada vizitei în SUA.

De aceea, este recomandat ca în timpul interviului de viză solicitanta să fie în măsură să pună la dispoziţia ofiţerului consular următoarele:

- documente suport pentru a justifica scopul călătoriei, mai ales dacă doreşte să acceseze servicii medicale de specialitate în SUA;

- extrase bancare pentru a demonstra că deţine suficiente fonduri băneşti pentru a acoperi costurile aferente unei naşteri în SUA.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

10 Comentarii

Cristian saileanu
27.02.2020, 11:52:55

Acest tip de turism este o mare porcarie! Il practica mii de chinezoaice si mai ales mexicancele, care trec fraudulos granita, nas si se intorc in mexic si asteapta pana cand copilul face 18 ani! Acest copil face apoi cerere de intregire a familiei, si aduce toata familia in SUA... O inselaciune pe fata...

+2 (8 voturi)
man amail
27.02.2020, 15:38:29

Pai l-a practicat si Molonia,dar acu America e pusa in fata faptului implinit. pacat ca regula asta a lu strumpi nu e retroactiva,he heee

-4 (6 voturi)
Cristian saileanu
27.02.2020, 18:23:09

amail, esti beat?

-1 (5 voturi)
Lucifer
27.02.2020, 14:19:03

Comentariu considerat abuziv.

gmbplay
27.02.2020, 16:12:50

Daca usa ridica interdictia cu vizele pentru Romania , imediat se trezesc inundati de puradei , pirande si manelisti palmasi .

+4 (6 voturi)

Vezi toate comentariile (10)