Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Trump a impus restricţii de călătorie în Statele Unite pentru membrii Partidului Comunist Chinez

35
3 Dec 2020 17:35:56
Autor: News.ro
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Administraţia americană impune restricţii de călătorie în Statele Unite membrilor Partidului Comunist Chinez (PCC, unic) şi familiilor acestora, o măsură denunţată de China, dezvăluie The New York Times (NYT).

În cadrul unor noi reglementări, publicate miercuri, validitatea vizelor membrilor PCC şi membrilor familiilor lor a fost limitată la o lună şi la o singură intrare pe teritoriul Statelor Unite, dezvăluie cotidianul, care citează surse apropiate dosarului.

Aceste vize erau valabile pe o perioadă maximă de zece ani.

„Este vorba în mod clar de o formă de opresiune politică a Chinei de către anumite forţe antichineze extreme din Statele Unite, care acţionează prin ideologie şi în cadrul unei mentalităţi profund înrădăcinate în Războiul Rece”, a denunţat joi, într-o conferinţă de presă, o purtătoare de cuvânt a Ministerului chinez de Externe, Hua Chunying.

Această măsură face parte dintr-un plan în curs vizând să apere Statele Unite de „influenţa răuvoitoare” a Partidului Comunist Chinez, a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat pentru NYT.

În mandatul său, preşedintele în exerciţiu Donald Trump a lansat o serie de atacuri vizând China, de la ameninţări cu impunerea unor noi taxe vamale, la criticarea gestionării pandemiei de COVID-19 de către Beijing, denunţarea acaparării Hong Kongului de către China şi revendicări teritoriale în Marea Chinei de Sud.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

35 Comentarii

Cetăţeanul Turmentat
3.12.2020, 17:43:39

Trump a luat-o razna de tot: pai, aia erau ultimii de la care mai putea spera la vreun ajutor divin in renumararea voturilor... Au chinezii o metoda, domnule, chiar mai eficienta decat a bunului prieten de la Kremlin!

+10 (32 voturi)
kevin hoher
3.12.2020, 18:07:49

Mai lasa beutura inainte de ora zece dimineata Turmentatule.

-10 (28 voturi)
Ovidiu Olariu
3.12.2020, 18:11:19

In sfârsit si o veste bunā din partea presedintelui in exercitiu al Statelor Unite: "Trump a impus restricţii de călătorie în Statele Unite pentru membrii Partidului Comunist Chinez" ! Care a fost reactia Chinei comuniste ? Aceeasi, cu a oricarei alte dictaturi de tip comunist: "„Este vorba în mod clar de o formă de opresiune politică a Chinei de către anumite forţe antichineze extreme din Statele Unite" ! Un lucru, foarte important, s-a omis, totusi, din asa-zisa "replicā a comunistilor chinezi: aceea a amestecului in "treburilii interne" ! Dar, la urma urmelor, cine poate sa stie ? S-o fi omis, poate, intamplator, acest important "detaliu" din comunicatul chinez sau, poate, noi nu cunoastem declaratia PCC in intregul ei !

-14 (28 voturi)
Kongo-Müller
3.12.2020, 18:14:22

Astea sunt doar micile sicane inventate de un batranel incompetent si frustrat, parasit de toti consilierii capabili din jurul lui. E ca si cum daca Iohanis ar fi impus restrictii de calatorie pentru toti membri partidului "Matabele" din Zimbabwe ... le interzice sa viziteze judetul Vaslui.

+11 (27 voturi)
moftronix2
3.12.2020, 18:02:24

Dacă e adevărat Trump chiar este un nătărău prost. Ce ar putea să facă un comunist chinez in America? La curve nu poate că nu are voie de la partid. Sa facă shoping nu are sens că ar cumpăra tot mărfuri chinezești dar mai scumpe..Aaaa..da, să spioneze, sa fure tehnologie...Dar de ce sa o fure, nu o poate cumpăra? Ultimul tip de Snapdragon 888 este deja incorporat in smartfon Xiaomi MI 11, made in China..lansat in 2021.

-10 (28 voturi)

Vezi toate comentariile (35)

Modifică Setările