Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Trump îi îndeamnă pe activiştii anti-avort să rămână uniţi înaintea alegerilor din 2020

3
20 May 2019 12:22:33
Autor: Ştefana Radu
Donald Trump FOTO EPA-EFE
Donald Trump FOTO EPA-EFE

Preşedintele american Donald Trump s-a distanţat de noua lege restrictivă anti-avort din Alabama, prin expunerea unor viziuni personale diferite, chiar în timp ce îi îndemna pe activiştii anti-avort să rămână uniţi, odată cu îndreptarea ţării către alegerile din 2020, scrie Associated Press.

Într-o serie de mesaje pe Twitter legate de avort, Trump nu a specificat dacă este de acord sau nu cu legea din Alabama, care interzice întreruperea de sarcină în aproape toate cazurile, inclusiv viol şi incest.

Însă un oficial important al administraţiei a declarat, duminică, faptul că preşedintele este preocupat de noile legi statale, în urma cărora medicii care efectuează avorturi ajung la închisoare.

Oficialul a spus că Trump a vrut să sublinieze că cineva se poate opune avortului, la fel cum e şi cazul său, dar în acelaşi timp îl poate accepta atunci când este vorba despre viol sau incest sau când viaţa mamei este pusă în pericol. Oficialul a acceptat să discute acest subiect doar sub anonimat.
Trump a scris pe Twitter, sâmbătă, că victoriile activiştilor anti-avort vor „dispărea repede“, dacă „suntem nesăbuiţi şi nu rămânem uniţi“.

Îndreptându-se spre sezonul realegerii, preşedintele încearcă să împace baza sa electorală conservatoare care vrea criminalizarea accesului la avort şi posibilitatea de a le înfuria pe femeile care sunt deja sceptice în legătură cu Trump.

Neînţelegerile dintre republicani privind legea din Alabama sunt deja vizibile şi Trump crede că democraţii profită de acest lucru.

Liderul minorităţii din Camera Reprezentanţilor, Kevin McCarthy din California, cel mai important republican din camera controlată de democraţi, s-a opus legii, spunând că susţine excepţiile în cazul violului, incestului şi pericolului asupra sănătăţii femeii. Între timp, evanghelistul Pat Robertson a spus că legea este prea „extremă“ şi nu este cea mai bună modalitate de a încerca să forţeze Curtea Supremă să revizuie – sau să schimbe radical – verdictul în cazul Roe vs. Wade, prin care curtea a stabilit rolul constituţional al unei femei de a avorta.

Mai mulţi dintre democraţii care concurează pentru dreptul de a candida împotriva lui Trump în 2020 s-au exprimat împotriva legii din Alabama şi ale măsuri ale statului de a impune noi restricţii referitoare la avort, promiţând să protejeze drepturile la avort prin legislaţie naţională sau, dacă vor fi aleşi, prin nominalizări la Curtea Supremă.

Alte legi statale interzic avortul odată ce pot fi detectate bătăi ale inimii fetusului. Specialiştii spun că acest lucru se întâmplă la aproximativ şase săptămâni de sarcină, deseori înainte ca o femeie să realizeze sau să confirme că este însărcinată.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Index 4.2
20.05.2019, 14:40:37

Decizia de a continua sau nu sarcina trebuie luata exclusiv de mama si de doctor, nicidecum de clovni politici , evanghelisti, popi sau alti cioflingari! Fara a mentiona pr0stia fara margini a conservatorilor americani, care prin aceasta lege nu fac decat sa-si de a cu stangul in dreptul( ca si Dudu Georgescu pe vremuri) , incurajand si mai mult pe cei de culoare sau hispanici, sa se inmulteasca , efect contrar dorintei Dreptei! Dar ma rog, in 2016, Dreapta si-a dovedit limitele si dorintele.......

Necula Mario
21.05.2019, 01:14:51

Decizia de a folosi infanticidul ( avortul) , un contraceptiv , este cea mai scarboasa si criminalaatitudine pe care detritusul uman , care se auto intituleaza " progresisti" , il pot sustine... Niste criminali bolnavi afirma ca aceasta decizie trebuie luata numai, de "mama" si "doctor"... Acesti indivizi venali , ignora alte doua personae direct implicate in procesul decisional : partenerul "mamei"donorul de sperma, si potentialul tata) , iar a doua persoana , cea mai importanta din acest process : copilul ne nascut... Atat Religia cat si Statul condamna Infanticidul ( extereminarea generatiei viitoare )...Prima din motive morale , iar cel de-al doilea din motive practice sociale , nationale ,economice ,etc... Exista prin cartier niste imbecili venali , care atribuie notiunea de " mama" si "doctor" , unei personae care isi ucide copilul si unui macelar , camuflat ca doctor... Am folosit expresia de : imbecil...Acum vine motivul ptr. care am folosit aceasta expresie : Numai un imbecil , poate numi o femei gravida care isi avorteaza copilul ca fiind o : MAMA....Ca sa fii mama , trebui sa ai un copil , nu-I asa ?...altfel nu este mama...Dar numai un Imbecil poate atribui statutul de mama , unei femei fara copil... In plus , adevaratii doctori au depus un juramant hypocratic , care spune , ca ei au datoria de a salva vieti , nu de a scurta sau termina vietii.....Macelarii nu depun un astefel de juramant.... Stanga , are o obsesie cu infanticidul asta...Un cult al mortii...Asta si dezarmarea populatiei , ptr. a o controla mai usor( in Romania , am observant ca jandarmii arestea demonstranti pasnici, ordona demonstrantilor , ce pot spune , unde si cand , etc.etc...

Ncita Co
21.05.2019, 06:12:32

Ai băgat rația de strâmbe pe forumuri? Nuș’ dacă-ți ajunge de vodkulița de seară. Mai bagă că e degeaba oricum.