Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Trump îşi acuză din nou fostul secretar de Stat, Rex Tillerson, că este „prost ca noaptea“

11
23 May 2019 21:15:27
Autor: News.ro

Donald Trump l-a acuzat din nou, joi, pe fostul său secretar de Stat Rex Tillerson că este ”prost ca noaptea”, dezminţind prezentarea pe care acesta i-a făcut-o, drept un preşedinte mai puţin bine pregătit decât omologul său rus Vladimir Putin în prima întâlnire între cei doi, relatează AFP.

”Rex Tillerson, un om «prost ca noaptea», total prost pregătit şi insuficient de inteligent să fie secretar de Stat, a inventat o poveste (el a fost destituit) cum că eu eram mai puţin bine pregătit ca Vladimir Putin într-o întâlnire la Hamburg, în Germania”, a protestat preşedintele Statelor Unite pe Twitter.

 

”Eu nu cred că Putin este de acord. Uitaţi-vă cum se comportă Statele Unite!”, a adăugat el.

Potrivit The Washington Post (WP), Rex Tillerson, şeful diplomaţiei americane în primul an de mandat al miliardarului republican la Casa Albă, a povestit acest episod marţi, într-o audiere cu uşile închise într-o comisie parlamentară.

Potrivit acestei versiuni, prezentată de surse parlamentare, preşedintele american se aştepta la o scurtă întrevedere cu omologul său rus la Hamburg, în iulie 2017, însă întâlnirea a durat mai bine de două ore şi s-a dovedit în dezavantajul lui Trump.

Întâlnirile faţă în faţă între cei doi lideri fac obiectul unui interes foarte special la Washington, unde locatarul Casei Albe este acuzat de o parte a clasei politice că este prea conciliant cu liderul de la Kremlin.

Tillerson a rămas relativ discret după brutala sa destituire, în martie 2018, însă relaţiile sale proaste cu Trump sunt de notorietate publică.

În decembrie, fostul CEO al gigantului ExxonMobil a ieşit din această rezervă şi a prezentat un preşedinte ”mai degrabă nedisciplinat, căruia nu-i place să citească, care nu citeşte rapoarte”.

”Trebuia să-i spun «domnule preşedinte, eu înţeleg ceea ce vreţi să faceţi, însă nu puteţi s-o faceţi în acest fel, asta încalcă legea, asta încalcă un tratat». Acest lucru îl contraria mult”, spunea texanul.

La acea vreme, aceste vorbe au provocat furia lui Trump, care l-a acuzat prima dată pe fostul său secretar de Stat că este ”prost ca noaptea”.

”Era leneş în toate” şi ”nu avea capacităţile mentale necesare”, ”ar fi trebuit să mă despart de el mai devreme”, a adăugat Trump.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

11 Comentarii

Goicea Niculae
23.05.2019, 21:44:43

Trump l-a înlocuit pe prostul de Tillerson ,cu altul și mai prost ,dar mai ascultător.

+1 (5 voturi)
Necula Mario
23.05.2019, 22:10:11

Funny!...Ce emneaza CNN , este inhalat imediat de news.ro. Dupa care bineteles este rasuflat de Adevarul... Absolut nimic despre Economia Americana ,despre somajul la niveluri istorice de scazute , de cresterea veniturilor proletariatului ... Dar aceste subiecte ar scoate cititorul din ignoranta si ar irita trolii... Atacurile oarbe si plictisoare zilnice asupra Presedintelui American si a familiei sale sunt intrupte numai de deratizarea candidatilor neo marxisti Democrati la presedentia americii... Patetic!...

-2 (4 voturi)
Necula Mario
23.05.2019, 22:16:15

Tillerson a fost recomaqndat lui trump ptr. functia de Secretar de Stat de catre Clasa Conducatoare din Washington D.C.. Ca un semn de reconciliere si bun augur , impotriva instinctelor sale , Trump a acceptat aceasta... Dupa putin scurt timp Trump si-a dat seama ca Tillerson a fost recomandat de Clasa Conducatoare , nu ptr. a ajuta Administratia , ci ptr. a crea problem Administratiei... Tillerson este fostul CEO al unei companii petroliere multi nationale. Deci Tillerson , este un Globalist. Exact ce Trump nu este.... A doua gresala a lui Trump pe acest subiect a fost aceea ca nu l-a concediat mai devreme pe Tillerson. Prima a fost ca a ascultat de Clubul din Washington si I-a acordat postul...

-3 (5 voturi)
Ncita Co
23.05.2019, 23:00:12

Pu _L_ ifrici, ai venit să spui poezia scrisă de MAGA? Nu vă mai crede nici votacii din 2016. Darmite omu’ normal. Dispari!

+3 (5 voturi)
Marcel Cristea
23.05.2019, 22:22:58

I don't think Tillerson is dumb but he sure acts like a complete jerk.

-4 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (11)

Modifică Setările