Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Trump îşi face propria reţea socială: a strâns deja un miliard de dolari de la investitori instituţionali

4
5 Dec 2021 10:06:46
Autor: Afrodita Cicovschi

Compania care va da naştere viitoarei reţele sociale a fostului preşedinte american Donald Trump şi societatea cu care urmează să fuzioneze pentru a intra pe bursă au afirmat sâmbătă ca un grup de investitori instituţionali s-au angajat să contribuie cu un miliard de dolari.

Această sumă s-ar adăuga celor 293 de milioane de dolari deja recuperaţi de SPAC (special purpose acquisitions company) Digital World Acquisition Corp când a ajuns pe Wall Street în septembrie, potrivit unui comunicat, transmit AFP şi Agerpres.
 
Eliminând taxele de tranzacţie, Trump Media & Technology Group ar trebui să recupereze 1,25 miliarde de dolari pentru a finanţa lansarea reţelei sociale a fostului lider de la Casa Albă, a adăugat documentul.
 
Cele două companii nu au precizat cine sunt investitorii care s-au angajat să aducă fondurile.
 
Donald Trump anunţase la sfârşitul lunii octombrie că societatea pentru a susţine viitoarea reţea socială va fuziona cu Digital World Acquisition Corp, o companie de achiziţii cu scop specific, sau SPAC în engleză. Acest instrument financiar la modă este ca o „cutie goală” care strânge fonduri pe bursă prin angajamentul de a se apropia în următoarele luni de o companie promiţătoare, permiţându-i astfel acesteia din urmă să intre pe Wall Street fără procesul tradiţional.
 
Intitulată Truth Social, viitoarea platformă a fost prezentată de fostul preşedinte ca o alternativă la Facebook, Twitter şi YouTube, unde a fost blocat pentru că i-a incitat pe partizanii săi la violenţă înainte de asaltul asupra Capitoliului de la Washington, la 6 ianuarie. Disponibilă în prezent în precomandă pe App Store, teoretic ar trebui să fie lansată în primul trimestru al anului 2022.
 
Impulsionată de interesul investitorilor particulari, acţiunile SPAC au crescut vertiginos în urma anunţului privind fuzionarea sa cu compania lui Trump, de la aproximativ 10 dolari la un vârf de 175 de dolari în două zile.
 
Au scăzut, însă, după agitaţia iniţială şi au închis vineri la 45 de dolari, dându-le o valorizare de 1,67 miliarde de dolari.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Gelu Ruscanu
5.12.2021, 10:40:41

Cum, ba? Impopularul, falitul, terminatul, divortatul Trump a impuscat francul la plafon de barosan: miliardul? Pai cum? Si voi ce mai demolati in gol?

-11 (15 voturi)
echi
5.12.2021, 20:38:51

Stai bland gelule, nu te umfla degeaba! A mai strans el bani de la fraieri sa faca Marile Zid American la frontiera cu Mexicu, dupa care Steve Bannon a luat banii si se distra pe la Monte Carlo! Daca tu ai vazut zidu ala atunci acolo e! Da de aia voi cuckservayorii, puteti sa-l idolarizati, fara probleme, ca are si el nevoie de gasculite....

0 (2 voturi)
Srb Srb
5.12.2021, 10:41:02

Dacă face apple o rețea ii face pe toți și pe Trump și pe YouTube.

-2 (2 voturi)
IC XC
5.12.2021, 14:05:18

Trump este listat ca președinte al TMTG. El va primi zeci de milioane în acțiuni speciale ca bonus dacă compania combinată va funcționa bine, oferindu-i fostului președinte posibil miliarde de dolari. Trump a speriat stânga pentru că nu a putut fi cumpărat. Biden, a fost cumpărat și plătit. Președinția lui Trump a fost controlată constant de stânga. Fiecare lucru mic pe care l-a făcut acolo era un reportaj de știri. Cu toate acestea, deși a fost atacat de mass-media, în timpul mandatului său ca președinte, inflația a fost sub 3%, ocuparea forței de muncă a crescut la cel mai ridicat punct din vreodată, taxele au fost mai mici pentru populația generală, prețurile la energie au fost scăzute. Între timp îl avem la volan pe Biden care nu poate localiza un jurnalist fără să i se înmâneze un dosar cu numele și fotografia lor, el poate vorbi doar cu jurnaliştii aprobați care nu vor pune o întrebare la care nu poate răspunde fără să citească din autocue. El spune prostii în conferințele sale. Inflația a crescut la cel mai înalt punct vreodată sub Biden, taxele au crescut, banii gratuiti sunt dați ilegali fără aprobarea comisiei, tranzacțiile privilegiate de către înalți oficiali ai lui Biden, prețurile la energie în creștere. Trump a fost atacat și subminat fără încetare din prima zi; în aceste circumstanțe este uimitor că a reușit să realizeze orice. În schimb, lui Biden îi este ușor, dar pare incapabil să performeze. Trump a fost înlăturat sub pretextul unor alegeri libere și corecte. Și planificarea înlăturării lui a început în ziua în care a fost inaugurat. El a fost și rămâne încă o amenințare la adresa instituției politice globaliste, deoarece nu a acceptat ordinele acestora - spre deosebire de predecesorii săi. Dacă China ar fi putut alege președintele SUA pentru a conduce SUA în declin, acesta ar fi fost Biden. Momentul apariției virusului și introducerea buletinelor de vot prin corespondență neverificate pe scară largă au fost chiar un indiciu pentru a distruge susținătorii electorali ai lui Trump. Mă întreb ce vor face în 2024.

-9 (13 voturi)
Modifică Setările