Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Trump îşi reafirmă convingerea privind dreptul americanilor de a purta arme de foc

6
5 May 2018 05:14:35
Autor: Ştefana Radu
FOTO Epa Efe
FOTO Epa Efe

Într-un discurs de aproape 50 de minute, din cadrul Convenţiei anuale a Asociaţiei Naţionale pentru Arme de Foc (NRA) din SUA, preşedintele american a abordat şi problema deţinerii de arme, relatează CNN.

Liderul de la Casa Albă le-a promis americanilor că dreptul lor de a purta arme va fi protejat, cât timp el va fi în funcţie.
 
„Drepturile voastre garantate de Al Doilea Amendament sunt în pericol, dar atât timp cât eu voi fi preşedinte, niciodată nu vor fi ameninţate.” 
 
Trump a adus în discuţie atentatul terorist de la Paris, din noiembrie 2015, spunând că dacă măcar unul din oamenii atacaţi ar fi avut o armă de foc la momentul respectiv, probabil că nu ar fi existat atât de multe victime şi teroriştii ar fi fost împuşcaţi sau ar fi fugit.
 
Preşedintele american a mai declarat că din aceleaşi considerente pentru care ar fi interzise armele de foc, ar trebui să fie scoase în afara legii şi toate camioanele sau dubele, pentru că acestea sunt printre noile arme folosite de terorişti.
 
Comentariile liderului american vin pe fundalul viitoarelor alegeri legislative din SUA, Trump îndemnând susţinătorii NRA să voteze candidaţii republicani şi avertizând că democraţii ar înăspri legile privind deţinerea armelor de foc.
 
 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Lombardi Antonio
5.05.2018, 06:15:15

GO TRUMP ! GOD BLESS YOU MR.PRESIDENT

+1 (3 voturi)
Lucifer
5.05.2018, 12:08:28

Şi românii ar trebui să aibă dreptul de a purta arme. Oricum, statul român mafiot a făcut pact cu mafioţii şi nu ne mai poate apăra deşi este plătit din bani publici.

+2 (4 voturi)
un motan intransigent
5.05.2018, 15:13:14

@ Lucifer , sunt de acord cu dumneata . Cu un pistolet in buzunar , esti mai in siguranta , chiar daca se vor ridica unii si altii sa obiecteze ca si hotii si talharii se vor inarma . Si acestia au dreptate , dar ideea dreptului la autoaparare trebuie sa aiba intaietate in fata fricii de a tine piept agresorului . Nu sunt pentru detinere de arme de asalt , nu e nevoie , chiar si un mic Derringer ar putea fi suficient . Trebuie sa lamurim o idee prost inteleasa : Politia nu-i poate apara pe cetateni , nu din cauze de incapacitate profesionala , ci pentru ca nu are insusiri de SPP , nu poate fi permanent langa fiacare dintre noi ca sa se poata interpune la timp intre cel atacat si atacator . Logic , nu ? Deci , e mai mult decat necesar ca fiecare cetatean sa se poata apara singur !

+1 (3 voturi)
Badea Scârţan
5.05.2018, 16:07:17

In SUA cetatenii nu au dreptul de a detine arme de asalt.Adica automate gen AK-47 sau versiunile americane. Aici socialistii lui Hillary mananca un mare cacat. Ce detine populatia, legal, sunt armele semiautomate. Insa, ca de obicei, propaganda socialistilor americani tine si de perceptia ca o populatie cu pistoale si flinte bine intretinute, cu munitie la discretie, nu e usor de subjugat... Citeste mai mult: adev.ro/p88gpy

+2 (4 voturi)
b. e.
5.05.2018, 19:33:03

Adică Trump le da acceptul americanilor, ca se se omoare in continuare între ei. SUA are o populație prea numeroase sau ce?

-2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (6)