Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Ambasadorul SUA la UE confirmă că Trump l-a impus pe Giuliani diplomaţilor americani însărcinaţi cu Ucraina

10
17 Oct 2019 22:26:22
Autor: News.ro

Donald Trump şi-a impus avocatul personal diplomaţilor însărcinaţi cu Ucraina şi voia ca Kievul să ancheteze cu privire la Burisma, un grup ucrainean în domeniul gazelor naturale cu care avea legături fiul rivalului său Joe Biden, Hunter Biden, a declarat joi ambasadorul american la Uniunea Europeană (UE) Gordon Sondland, într-o audiere în Congres, relatează AFP.

Preşedintele american le-a „ordonat” diplomaţilor însărcinaţi cu privire la această ţară să discute cu Rudy Giuliani despre eforturi ale Ucrainei în lupta împotriva corupţiei, a subliniat Sondland, potrivit unei copii a declaraţiei sale.

”Noi am fost dezamăgiţi de ordinul preşedintelui de a-l implica pe domnul Giuliani”, a spus el.

”Pentru noi, bărbaţii şi femeile de la Departamentul de Stat şi nu avocatul personal al preşedintelui trebuiau să fie responsabili de toate aspectele politicii externe a Statelor Unite în Ucraina”, a declarat el.

În cadrul discuţiilor care au urmat, „domnul Giuliani a subliniat că preşedintele (american Donald Trump) voia o declaraţie publică a preşedintelui (ucrainean Volodimir) Zelenski cu privire la lupta împotriva corupţiei”, a continuat el.

Potrivit ambasadorului, Rudy Giuliani a „menţionat în mod precis” grupul în domeniul gazelor naturale Burisma ca pe un „subiect de anchetă important pentru preşedinte”.

Sondland a dat asigurări că nu ştia, la acea vreme, că Hunter Biden, fiul lui Biden - bine plasat să-l înfrunte pe Trump în alegerie prezidenţiale din 2020 - a făcut parte din Consiliul de Administraţie al acestei întreprinderi.

Un om de afaceri şi un apropiat al lui Donald Trump, Gordon Sondland a fost convocat la audieri de către aleşii democraţi în Camera Reprezentanţilor, care îl consideră un „martor-cheie” în ancheta lor în vederea unei eventuale destituiri a preşedintelui republican.

Congresmenii democraţi au deschis această procedură explozivă după ce au aflat despre conţinutul unei convorbiri la telefon între Donald Trump şi Volodimir Zelenski, la sfârşitul lui iulie. În această discuţie telefonică, preşedintele american i-a cerut omologului său ucrainean „să se aplece” asupra familiei Biden şi să discute cu avocatul său personal.

Democraţii denunţă un abuz de putere în scopuri personale, însă miliardarul newyorkez susţine că această convorbire a fost „ireproşabilă”.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

10 Comentarii

Hoher Herman
17.10.2019, 22:47:32

Orice cetatean american care stie de o incalcare a legii (vezi destrabalatu' Hunter) si nu o face publica, este pasibil de pedeapsa legii. Trampa a facut ce trebuia sa faca. Vaaaaai, nu-i convine lu' Bideu tatal. Da' cand destrabalatu' de Hunter s-a insurat cu vaduva lu' frate-su i-a convenit?

-4 (4 voturi)
spaima vitelor
17.10.2019, 23:01:29

Tot articolul e plin de falsuri. Pt cine nu stie, la aceste audieri republicanii sunt dati afara, iar la presa rasufla daor ce convine celor care vor sa-l dea jos pe Trump.... Bolsevicii au fost mici copii pe langa democratii americani, iar Pravda e un fel de Urzica pe langa FAKE NEWS....

-4 (4 voturi)
spaima vitelor
17.10.2019, 23:04:51

'martor cheie'... pana acum au audiat 12 martori 'cheie', au 15 dosare de documente oficiale si NICI O dovada care sa-l faca pe Trump vinovat de ceva daca ar fi un proces adevarat, nu unul mediatic...Daca cu martorii 'cheie' nu iese nimic, poate ar fi bine sa apeleze la martori 'levier', sau 'ranga' ... :))))))

-3 (3 voturi)
spaima vitelor
17.10.2019, 23:08:18

Pt cine nu stie: procurorii ucrainieni de 2 ani incearca sa obtina colaborarea SUA pt cazuri de coruptie, iar Rudy Giuliani ca avocat era obligat sa obtina documente de la Kiev pt ca acolo a fost FABRICAT de FBI, democrati si Obama dosarul anti-Trump. Poti sa acuzi pe cineva de orice vrei, insa sa-i refuzi dreptul la aparare e cel mai josnic!!!

-3 (3 voturi)
spaima vitelor
17.10.2019, 23:17:30

text oficial al lui Sondland: ''Trump a mentionat clar ca lumina zilei ca nu facem nici un troc investigatii anticoruptie contra ajutor militar cu Ucraina''. Exact despre asta se incearca demiterea lui Trump,, jurnalistilor, iar voi omiteti sa mentionati textul asta??? In justitie, orice procuror pierde procesul daca ascunde probe care ajuta apararea acuzatului, deontologilor!

-3 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (10)