Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Trump l-a numit pe ambasadorul american în Germania în funcţia de director interimar al serviciilor naţionale de informaţii

7
20 Feb 2020 12:27:27
Autor: News.ro
Richard Grenell este un susţinător al politicilor lui Trump
Richard Grenell este un susţinător al politicilor lui Trump

Preşedintele american Donald Trump l-a numit miercuri pe ambasadorul Statelor Unite în Germania, Richard Grenell, un susţinător puternic al politicilor sale, în funcţia de director interimar al serviciilor naţionale de informaţii, transmite Reuters.

“Rick a reprezentat ţara noastră extrem de bine şi aştept cu nerăbdare să lucrez cu el”, a scris Trump pe Twitter.
 
Preşedintele i-a mulţumit totodată lui Joseph Maguire ”pentru activitatea extraordinară pe care a desfăşurat-o” ca director interimar al serviciilor naţionale de securitate, începând din luna august a anului trecut.
 
Grenell, care are reputaţia de a fi dur uneori, a fost extrem de loial faţă de Trump într-o perioadă în care preşedintele republican rămâne sceptic în relaţia cu comunitatea serviciilor de informaţii.
 
Trump a avut o relaţie tensionată cu Dan Coats, care a demisionat în august din funcţia de director al serviciilor naţionale de informaţii.
 
Coats a susţinut evaluarea comunitării serviciilor de informaţii americaner potrivit căreia Rusia s-a amestecat în alegerile prezidenţiale americane din 2016, cu obiectivul de a-l susţine pe Donald Trump în faţa rivalei sale democrate, Hillary Clinton.
 
Trump a obiectat şi faţă de analizele comunităţii pentru informaţii în probleme majore – de la programul nuclear al Iranului la Coreea de Nord – care au intrat în conflict cu propriile sale analize.
 
Grenell, care s-a declarat în mod deschis ca fiind homosexual, a oferit consultanţă mai multor republicani de rang înalt, înainte de a fi purtător de cuvânt american la Naţiunile Unite, în timpul administraţiei lui George W. Bush.
 
El a provocat controverse de la sosirea sa în Germania în 2018, cu un stil de diplomaţie neortodox, care a surprins mulţi parlamentari şi oficiali guvernamentali germani.
 
Un parlamentar german a declarat în această lună că Grenell este mai puţin preocupat de construirea unor relaţii mai strânse cu Germania decât să îi facă pe plac preşedintelui Trump.
 
”Acţiunile sale au audienţa unei singure persoane: preşedintele Statelor Unite”, a spus parlamentarul.
 
În 2018, Germania a solicitat guvernului american să clarifice remarcile lui Grenell, după ce acesta a declarat unui site de orientare de dreapta că vrea să susţină ”alţi conservatori” în Europa.
 
În luna august, Grenell a declarat agenţiei germane de presă dpa că reticenţa Germaniei de a cheltui mai mult pentru apărare şi continua sa dependenţă de trupele americane pentru protecţie este ”jignitoare”.
 
Directorul pentru servicii naţionale de informaţii, post creat după atentatele din 11 septembrie 2001 din Statele Unite, coordonează 17 agenţii de informaţii civile şi militare, inclusiv CIA.
 
Numirea lui Grenell ca director interimar, în loc de director permanent, nu are nevoie de confirmarea Senatului.
 
Senatorul Mark Warner, democratul cel mai proeminent din Comisia pentru Informaţii din Senat, a spus că decizia lui Trump pare a fi ”un efort de a ocoli autoritatea constituţională a Senatului de a oferi consultanţă şi consimţământ pentru o astfel de poziţie de importanţă majoră pentru securitatea naţională”.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

Index 4.2
20.02.2020, 14:35:18

Hmmmmm. acu se leaga multe lucruri ce se petrec la casa alba sub bagheta Conservatorului Familist convins , Donald Trompeta! Deci Guzganul Rozaliu si-a schimbat orientarea si il aduce mai aproape de el pe Grenell care e cu Tzok in Pok si cu Alifie ! Apoi zvonurile sunt ca lu Molonia slava ii intoarce ceasul seful securitatii de la Tiffany ......Bine, ar mai fi de adaugat povestea cu Doamna Stormy si familistul Trampa....totzi unu si unu familisti care se adreseaza unei gloate de gaini .....tot conservatoare....

-1 (1 vot)
spaima vitelor
20.02.2020, 15:42:29

Incepe curatenia. De 3 ani, serviciile secrete acopera magariile comise mana-n mana cu mafia democrata americana. Adevarul nu doare, nu-i asa?

+1 (1 vot)
Index 4.2
20.02.2020, 23:05:59

Pai mai nene, la voi tot incepe din 2016 si nu se vede nica! Voi republicanii suntetzi ca in Caragiale: sa votam da sa nu schimbam ori sa schimbam da sa nu votam!

Necula Mario
21.02.2020, 02:24:15

Trump , nu este un politician...si ca atare , spre deosbire de : Bushes, de Clintonista s, de Obamas, etc.,etc... el nu a fost guvernator, sau senator, sau macar primar de motropola... Toti acesti politicieni de cariera , au avut deja anturajul lor , cercul lor de prieteni, consiglieri si consiglieri si deja au avut o retea si o masinarie stabilita , cand detineu functii politice, mai minore ,decat cea de Presedinte al USA... Trump cand a sosit la Casa Alba , nu a avut acest avantaj , aceasta retea, acest sitem , pe care ceilalti polititiiceni de cariera il au... Si Trump s-a bazat pe propunerile si pe listele prezentate de Partidul Republican , care o mare parte din Establishment( din Conducere ) a fost si este , anti Trump (Never Trumpers )...Trump a nominat , iar cand Presedintele a aflat ca de fapt aceste personae il subminau pe el , agenda lui si administratia lui , acestia au fost concediati sau/si inlocuiti... Orice alt politician de rand , at fi demisionat de mult , in fata atator adversitati , atator cutie lungi , atator tradari , masinarii , minciuni , falsuri , inceracre de lovitura de stat , nu numai din randul neo marxistilor Democrati , dar din randul Republicanilor ( Bushes, McCain , Romney , si sute si sute de alti senatori si membrii ai Congresului , din partidul Republican)... Dar nu numai ca Preseditele Trump a invins aceaste massive valuri de asasinari politice , incercare de lovitura de stat si alte masinatii ale creaturilor din Mlastina din D.C. , dar a reusit sa oblitereze sechele lesate de Obama economiei , sistemului medical si armatei , si sa avansaze , noi programe si agenda, pro Americana, pro proletariat , pro Capitalism , pro Crestinism , pro Prosperitate si sa refaca fortele armate americane , epuizate de Bush cel tanar , si decimate de Obama/Cllinton... Toate aceste inlocuiri , se datoreaza acestei situatii , unice in Istoria americii , cand un cetatean de rand , un ne politician , candideaza ptr,. Presedentie, care la inceput este batjocorit si luat in ras , dupa care este atacat si injurat , iar in final , este temut si respectat... Singurii care nu il respecta , sunt Democratii , Media si Trollii...Restul cei mai cu inteligenta , il respecta : Putin , Maoistii , islamo nazistii , si in special c urvele din NATO si din Colhoz... Iar ptr. faptul ca Democratii nu isi respecta inamicul , asta este o alta cauza ptr. care vor pierde. Trump , niciodata nu si-a subestimat inamicii , competitorii , atat in bussines, cat si astazi in politica, sau geo politica... Faptul ca Trump s-a intalnit fata in fata , cu psihopatul din Coreea de Nord, demonstreaza , ca el isi respecta pana si cei mai neansemnati inamici. A declarant de nenumarate ori , ca el(Trump) este disponibil sa se intalneasca pana si cu islamo nazistii din Teheran. Dar bineteles , ca acestia refuza...Ptr. ei este mai usor sa negocieze cu Liceeanul naiv din Paris , decat cu Presedintele Trump...

0 (2 voturi)
Index 4.2
21.02.2020, 05:19:37

Tu clar lucrezi pentru rusi!

Vezi toate comentariile (7)