Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Trump, după ce naţionala feminină de fotbal a SUA a câştigat bronzul la JO: „Dacă n-ar fi fost conduse de nişte stângişti maniaci, poate ar fi luat aurul”

17
6 Aug 2021 03:03:03
Autor: Emanuel Neuman
Donald Trump / FOTO EPA-EFE
Donald Trump / FOTO EPA-EFE

Fostul preşedinte american Donald Trump a criticat naţionala feminină de fotbal a Statelor Unite, o ţintă preferată de atac în timpul mandatului său, după ce echipa a câştigat medalia de bronz la Jocurile Olimpice.

„Dacă echipa noastră de fotbal, condusă de un grup radical de stângişti maniaci, n-ar fi fost „woke”, poate ar fi câştigat aurul, nu medalia de bronz”, a scris Trump într-un comunicat de presă (n.red. - „woke” poate fi tradus drept „trezit” şi este un termen prin care iniţial se caracterizau pe sine persoanele conştiente de nedreptăţi sociale; în prezent este utilizat tot mai des de conservatorii americani cu dispreţ pentru stânga progresistă).

„«Woke»Woke înseamnă că pierzi, tot ce e «woke» ajunge rău, iar echipa noastră de fotbal cu siguranţă a ajuns rău. Au fost, totuşi, câţiva patrioţi care au rămas în picioare. Din păcate, au nevoie de mai mult de atât pentru a ne respecta ţara şi imnul naţional”, a continuat fostul preşedinte american.

Echipa feminină de fotbal a SUA, altărui de alte echipe, au îngenuncheat înainte de meciurile de la Jocurile Olimpice pentru a protesta împotriva nedreptăţilor rasiale. Jucătoarele s-au ridicat apoi pentru imnul naţional.

„Ar trebui să-i înlocuiască pe cei «woke» cu patrioţi şi să înceapă să câştige din nou. Femeia nu părul violet a jucat îngrojiztor şi se gândeşte prea mult despre politica stângii radicale în loc să-şi facă treaba”, a mai adăugat Trump, făcând referire la jucătoarea Megan Rapinoe.

Rapinoe a înscris două goluri în victoria naţionalei americane în faţa Australiei în meciul pentru medalia de bronz, scos 4-3.

Trump e în conflict de mult timp cu echipa feminină de fotbal a SUA. În 2019, Rapinoe a declarat pentru The Guardian: „Suntem tot ce iubeşte Trump - cu excepţia faptului că suntem femei puternice”. Înainte de acest moment, Rapinoe l-a enervat pe Trump după ce a anunţat că nu se va duce la Casa Albă dacă echipa va câştiga Cupa Mondială.

După ce naţionala americană a triumfat în finala Cupei Mondiale, echipa nu a făcut vizita tradiţională la Washington.


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

17 Comentarii

Noah_Scînteia@Vancouver.ca
6.08.2021, 03:20:41

Dumd mai e guzganul portocaliu... Canada e condusa de "stângişti" si mai maniaci si tot le-a batut pe americance in semifinale... Hahaha !... GO CANADA GO!

+24 (36 voturi)
Dr. No
6.08.2021, 07:39:49

Bai Noah ce tragedie pe canadieni la sfârșitul civilizației lor sa se procopsească cu neandertalieni ca tine. Tu spui tu razi. Ce bătut în cap !

-14 (20 voturi)
Ludwig
6.08.2021, 07:56:43

TRUMP...un gunoi fractie uscata, nu umeda...

+16 (20 voturi)
Pontus Euxinus
6.08.2021, 05:25:43

no problem la hockey suntem the best aia din nord, chinada, nu au mai pupat vreo stanley cup de zeci de ani :)) hi hi aici e valoarea, nu la soccerul de muieri

-15 (21 voturi)
Noah_Scînteia@Vancouver.ca
6.08.2021, 05:32:11

Ce hockey joci tu pe plaja la Constanta?... poate oina... sportul national al Rou...

+24 (34 voturi)

Vezi toate comentariile (17)

Modifică Setările