Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Trump preia 4 miliarde din bugetul militar pentru construcţia zidului de la graniţa cu Mexic

8
13 Feb 2020 23:16:03
Autor: Sergiu Nicolae
FOTO Getty Images
FOTO Getty Images

Donald Trump continuă să aloce buget suplimentar pentru principala promisiune facută în timpul campaniei, din urmă cu 4 ani. Departamentul de Apărare al SUA a facut o solicitare de modificare a bugetului militar pentru alocarea a peste 3.8 miliarde de dolari pentru construcţia zidului de la graniţa cu Mexic.

Parlamentarii au declarat că în decursul zilei de joi a fost formulată o cerere pentru reprogramarea a peste 3.8 miliarde de dolari din finanţarea Gărzii Naţionale şi a armatei către contrucţia zidului de la graniţa cu Mexicul. Astfel, s-a stabilit o posibilă confruntare cu democraţii care s-au mai opus şi în trecut deciziilor lui Trump cu privire la stabilirea bugetului pentru armată, conform Reuters. 

Conform declaraţiei asistenţiilor democraţi, 1.5 miliarde de dolari vor proveni din bugetul Gărzii Nationale, restul bugetului fiind compus din fonduri din achiziţii, inclusiv programul de avioane de luptă Lockheeed Martin Corp F-35, aeronave P-8 Poseidon, aeronave Lockheed C-130 şi din construcţii navale. 

Democratii Congresului se opun, la fel ca în trecut, deciziei luate de administraţia lui Trump, declarând că această decizie este greşită şi periculoasă.

"Presedintele Trump nu respectă, din nou, separarea puterilor si pune în pericol securitatea noastră prin faptul ca a atras resurse militare pentru a-şi plăti zidul său de frontieră", au declarat reprezentanţii democraţi Nita Lowey şi Pete Visclosky, într-un comunicat.

În timpul campaniei pentru alegerile prezidenţiale, Donald Trump a avut o politică de imigrare dură cu privire la imigranţii care trec peste graniţa de sud cu Mexicul. Aceasta a fost semnătura campaniei sale şi a primului mandat la Casa Albă. 

Administraţia preşedintelui american a promis că va construi un zid de peste 600 de kilometri de-a lungul frontierei până la finalul anului 2020. Până în prezent, au fost construiţi peste 150 de kilometri de zid la graniţa cu Mexicul, potrivit statisticilor vamale şi de protecţie a frontierelor americane. 

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

Marcel Cristea
13.02.2020, 23:28:24

This is how you do it when faced with a hostile house.

+1 (1 vot)
spaima vitelor
13.02.2020, 23:47:30

Spre deosebire de democrati, Trump respecta procedurile legale: pana acum a castigat tot in instanta, deci, chiar daca a obtinut raspunsuri negative sau i-au fost actionate deciziile in justitie, intotdeauna completul de judecata a decis ca: Trump are dreptate, iar democratii pot sa se duca acasa sa se concentreze pe demiteri ......

+2 (2 voturi)
Index 4.2
14.02.2020, 00:46:31

Marele Zid American a lu Trampa a cazut in bataia vantului acu o luna, de radeau mexucanii tinandu-se de burta! Da te pui cu nebunu care are lipici la gainile conservatoare

-1 (3 voturi)
Necula Mario
14.02.2020, 02:12:06

Yes!...

-2 (2 voturi)
Index 4.2
14.02.2020, 02:35:27

Pai iesi, cine te opreste?

Vezi toate comentariile (8)