Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Trump se răzgândeşte şi aprobă un ajutor suplimentar Californiei, în urma incendiilor de vegetaţie

6
17 Oct 2020 15:17:56
Autor: News.ro
Trump FOTO Guliver/Getty Images
Trump FOTO Guliver/Getty Images

Preşedintele american Donald Trump a aprobat solicitarea Californiei pentru un ajutor suplimentar în urma incendiilor de vegetaţie, revenind asupra unei decizii de respingere, la solicitarea guvernatorului statului şi a unui parlamentar republican, transmite Reuters.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Judd Deere, a declarat într-un email că guvernatorul californian Gavin Newsom şi liderul minorităţii republicane din Camera Reprezentanţilor, Kevin McCarthy, republican din California, ”au prezentat un caz convingător” pentru aprobarea ajutorului.
Newsom a afirmat într-un comunicat de presă că este ”recunoscător pentru răspunsul rapid (al lui Trump)”. El îi ceruse preşedintelui, în septembrie, să declare un dezastru major în şapte comitate afectate de incendii.

Trump a emis în august o declaraţie de dezastru major pentru unele părţi ale statului, o măsură care permite acordarea de asistenţă federală pentru persoane, infrastructură şi activităţi de urgenţă şi permanente.

În luna următoare au apărut însă mai multe incendii majore la nivelul întregului stat, determinând solicitarea ulterioară de sprijin. Aproximativ 4,1 milioane de acri (16.600 km pătraţi) au ars în California anul acesta, depăşind un record anterior şi provocând daune de 229 milioane dolari.

Administraţia lui Trump şi statul California, condus de democraţi, au intrat în conflict de mai multe ori.

Trump a atribuit în mod repetat incendiile de vegetaţie incapacităţii autorităţilor Californiei de a curăţa pădurile de copaci şi resturi moarte şi a ameninţat că va refuza acordarea de asistenţă federală.

"Au din nou incendii masive în California. Poate că va trebui doar să-i facem să plătească pentru că nu ne ascultă ", a spus Trump la un miting de campanie din august”.

De fapt, mai mult de jumătate din pădurile din California intră sub gestionare federală, însă statul cheltuieşte mai mult decât serviciul forestier din SUA pentru gestionarea acelor terenuri şi reducerea riscului de incendii.


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

silvian silvian
17.10.2020, 17:32:24

“The art of the deal” -;)

-1 (1 vot)
Kongo-Müller
17.10.2020, 18:05:18

Se apropie data de 3 Noiembrie ... altfel nu le dadea nici macar 1 cent. El prefera sa trimita bani in Coreea de Nord la prietenul Kim.

0 (2 voturi)
Index 4.2.2
17.10.2020, 20:49:19

Comentariu considerat abuziv.

Index 4.2.2
17.10.2020, 21:01:28

Guzganul Rozaliu a fost razgandit , si obligat sa respecte Legea!

+1 (1 vot)
Index 4.2.2
17.10.2020, 22:19:46

Statul california este cel mai puternic financiar din USA si ca atare aduce cea mai importanta contributie la Bugetul federal! Deci cu ar vrea El Predidente ar fi ca si californienii sa le plateasca statelor republicane agrare, sarace, bani moca, ca esi sunt nacajiti! ?Chiar nu au pic de rusine republicanii? Votatii afara !

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările