Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Trump recunoaşte că sunt şanse reduse ca plângerile sale referitoare la rezultatele alegerilor să ajungă la Curtea Supremă

15
30 Nov 2020 06:47:58
Autor: News.ro
Donald Trump, FOTO EPA-EFE
Donald Trump, FOTO EPA-EFE

Preşedintele american Donald Trump a recunoscut, într-un interviu acordat duminică la Fox News, că sunt şanse reduse ca plângerile sale referitoare la rezultatele alegerilor să fie audiate de Curtea Supremă a Statelor Unite, transmite CNBC.

“Ei bine, problema este că este greu să ajungi la Curtea Supremă”, a afirmat Trump la emisiunea “Sunday Morning Futures” de la Fox News, în timpul primului interviu acordat după pierderea alegerilor în faţa democratului Joe Biden.

Preşedintele a adăugat: ”Am cei mai buni avocaţi la Curtea Supremă, care vor să susţină cazul, dacă va ajunge acolo. Este foarte greu să ajungi cu un caz acolo. Puteţi să vă imaginaţi, Donald Trump, preşedintele Statelor Unite, înregistrează un caz şi probabil nu voi putea obţine un caz”.

Trump a mai spus că plângerile sale, despre care experţii jurudici au spus că sunt trase de păr, ar trebui să ajungă la curtea supremă, dar că nu anticipează că se va întâmpla acest lucru.

”Sună ca şi cum dacă nu veţi fi audiat la Curtea Supremă veţi pierde. Consideraţi că puteţi obţine acest lucru?”, a întrebat moderatoarea emisiunii, Maria Bartiromo.

”Ar trebui să fim audiaţi de Curtea Supremă. Ceva trebuie să ne poată aduce acolo, în caz contrar, ce este Curtea Supremă?”, a spus Trump. Întrebat dacă mai are o cale spre victorie, Trump a spus că speră acest lucru.

Trump a refuzat să îşi recunoască înfrângerea, deşi NBC News şi toate celelalte trusturi de presă importante au atribuit victoria lui Joe Biden. Se estimează că Biden va câştiga 306 de voturi la Colegiul Electoral, cu mult peste cele 270 de voturi necesare.

Evaluarea făcută duminică de preşedinte este mai pesimistă decât declaraţiile publice ale echipei sale juridice şi par să sugereze că se apropie de recunoaşterea înfrângerii.

Joi, Trump a spus pentru prima dată că va părăsi Casa Albă dacă Colegiul Electoral va vota pentru democrat. Electorii îşi vor exprima votul pe 14 decembrie. Trump nu a spus duminică când ar putea renunţa la plângerile în justiţie.

Preşedintele şi campania sa au presat instanţele din toată ţara să întârzie certificarea rezultatelor alegerilor, argumentând fără temei că alegerile au fost afectate de fraude pe scară largă.

Aceste procese au fost respinse de aproape toţi judecătorii care le-au analizat. Peste două duzini de dosare depuse de republicanii care contestă procesul de votare şi numărare au fost refuzate, respinse sau retrase, potrivit unui bilanţ al NBC News.

Multe dintre cazuri au fost deschise în Pennsylvania, stat pe care Biden l-a câştigat de la republicani.

Vineri, o curte federală de apel din Philadelphia a respins o plângere a campaniei Trump, într-o opinie dură care a constatat că ”revendicările nu au nicio justificare”.

O avocată a preşedintelui, Jenna Ellis, a publicat ulterior pe Twitter o declaraţie atribuită ca fiind din partea ei şi a lui Rudy Giuliani, un alt membru al echipei juridice a preşedintelui, prin care s-a angajat să meargă la SCOTUS (Curtea Supremă).

Ulterior, Curtea Supremă a statului Pennsylvania a respins o nouă plângere a campaniei lui Donald Trump, prin care aceasta denunţa nereguli în alegerile prezidenţiale de la 3 noiembrie, reducând astfel aproape definitiv posibilitatea unei modificări a rezultatului scrutinului.

Preşedintele a petrecut cea mai mare parte a interviului de duminică, care a durat aproximativ 45 de minute, susţinând în mod fals că alegerile din 2020 au fost frauduloase.

Este nevoie de voturile a patru dintre cei nouă judecători ai Curţii Supreme pentru a fi de acord să audieze un caz şi de o majoritate pentru a emite o decizie.

Trei dintre judecătorii curţii au fost numiţi de Trump, dar judecătorii nu se pronunţă întotdeauna în favoarea preşedintelui care i-a numit. Judecătorii Neil Gorsuch şi Brett Kavanaugh, ambii numiţi de Trump, s-au alăturat preşedintelui în trecut.

Înaintea alegerilor, Trump a prezis că scrutinul va fi decis în cele din urmă de Curtea Supremă şi a făcut presiuni pentru ca judecătoarea Amy Coney Barrett să fie confirmată în funcţie înainte de termen. Democraţii au făcut presiuni pentru ca Barrett să renunţe la orice dispută legată de alegeri, dar ea a refuzat să se angajeze să facă acest lucru.

În timp ce Trump încă nu şi-a recunoscut oficial înfrângerea, administraţia sa a început săptămâna trecută să îi ofere lui Biden resursele necesare transerului de putere, conform legii.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

15 Comentarii

gyll
30.11.2020, 07:34:47

În vremuri ,nu demult apuse, maimuțele erau folosite pentru circ. Astăzi maimuța galbenă continuă ,ce nu mai fac semenele ei în spectacolele de circ,circul de la Casa Albă, întru dezgustul planetei.

+3 (7 voturi)
Pop_Rock
30.11.2020, 07:51:44

The People Has Spoken! 🗽 America s-a exprimat! 👍🧨 In America @trump e ultima persoana care mai crede ca alegerile s-ar putea întoarce cumva în favoarea lui. 🎈😋 Dar stie ca multi amarâti din cultul lui vreau sa dea impresia ca se bate... creduli depasiti de realitate care cotizeaza din putinii lor bani ca sa-i plateasca 'cheltuielile judiciare'. In vremea asta, dincolo de circ, vedem avocati trumpisti care depun petitii neconforme, cu probe de frauda 0... E greu sa urci o panta de 6 milioane de voturi impotriva ta..! E tare haios sa vezi cum aici în comentarii unii aduc argumentul ca Rusia e împotriva lui trump! 🤣🤣 Pentru toti naivii: la asta nici trumpistii americani cei mai inculti nu s-au gândit! Pai ziceti mai bine Hugo Chavez a programat un sistem informatic care fura voturile! Hugo - e clar..? cu alti comunisti din China si din Cuba - asta e un mesaj trumist adevarat, asta zic trumpistii care se respecta! DOMINION se numeste - e software pe care ruleaza programele de ot în câteva state. Vorbim de 6 milioane de voturi exprimate si numarate, trebuie gasita o poveste mai buna decât ca Rusia a trimis oameni care au plantat 6 milioane de voturi impotriva omului lor... Când ai un avocat trumpist totul e posibil! Lasa ca e mort Hugo Chavez de 7 ani, în mintea lui Sidney Powell omul e tot viu si o sa vina sa guverneze America... Nu conteaza ca acum team_trump zice ca avocata Sidney a sarit calul si nu-i mai reprezinta, trumpistii adevarati au nevoie de argumente!!! E greu de inghitit ca majoritatea americanilor s-au saturat de minciuni. Marcati pe calendar : 20 ianuarie 2021 !! Aia e data când trump revine la realitate. Ora 12h01 PM! Procuroarea sefa a Statului New York il asteapta la colt. I-a promis ca nu intârzie12h01 it is! La tv i-a promis, dosarul e gata! ...în curând o sa aflam si de ce Deutsche Bank i-a transferat lui donnie 400 milioane bani de la oligarhii rusi în 2016 si ce a facut cu ei si câti din ei au mai ramas pentru plata restantelor si a taxele neplatite. Pe urma o sa vina si celelalte: furnizori neplatiti, înselaciuni în afaceri, femeile... creditele dubioase... 🍾💯👏 Cine nu-si aduce aminte ca neplata taxelor l-a dus pe Al Capone la Alcatraz !?!? 😏 (( www.history.com/this-day-in-history/capone-goes-to-prison ))

+1 (7 voturi)
aglaia văsîi
30.11.2020, 09:09:21

Pop Rock, It is actually "the people HAVE spoken" in English...other than that you are correct...

+11 (13 voturi)
Presedinte Si Mai Ales Spaima Vitelor
30.11.2020, 09:06:19

Scrie chiar in articol ca, un caz este acceptat de SCOTUS, daca cel putin 4 judecatori sunt pentru. SCOTUS are in componenta 9 judecatori, iar 5 dintre acestia sunt ''republicani'', deci, nu numai ca vor aproba cazurile de FRAUDA ELECTORALA imensa cu incalcarea Constitutiei, dar Trump are sanse mari sa castige procesul...

-5 (9 voturi)
aglaia văsîi
30.11.2020, 09:14:38

...cîștigă sula, nici măcar nu va fi audiat la Curtea Supremă tîmpenia lui de "caz" de redus mintal, analfabetule! Realitatea ie spaima...boilor.

+8 (12 voturi)

Vezi toate comentariile (15)

Modifică Setările