Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Trump va reimpune o taxa vamală de 10% aluminiului canadian

4
7 Aug 2020 14:34:28
Autor: News.ro
Justin Trudeau si Donald Trump in cadrul summitului G20 de la Hamburg FOTO EPA-EFE
Justin Trudeau si Donald Trump in cadrul summitului G20 de la Hamburg FOTO EPA-EFE

Preşedintele american Donald Trump a propus o reimpunere a unei taxe vamale de 10% anumitor produse canadiene din aluminiu, cu scopul de a proteja industria americană de un ”acces” de importuri, provocând atât furia Ottawei, cât şi unor companii americane, relatează Reuters.

Canada a ameninţat cu represalii, într-un context tot mai tensionat, la doar câteva săptămâni de la intrarea în vigoare a unui nou acord comercial între Statele unite, Mexic şi Canada (USMCA).
 
Biroul Reprezentantului american al Comerţului a anunţat că taxe vamale de 10% se aplică aluminiului brut nealiat produs în topitorii.
 
Vicepremierul canadian Chrystia Freeland a denunţă faptul că aceste taxe prejudiciază muncitorii şi economiile regionale, deja afectate de pandemia noul coronavirus.
 
Ottawa va impune măsuri de retorsiune ca în 2018, când Trump a impus prima oară măsuri punitive oţelului şi aluminiului canadiene, a anunţat ea.
 
Camera de Comerţ americană a denunţat această ininţaitivă care, consideră ea, ”merge în direcţia greşită”, avertizând că va antrena o creştere a costurilor întreprinderilor şi scumpiri ale preţurilor la consumator.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Pontus Euxinus
7.08.2020, 18:01:33

Bravo! protejeaza industria sa americana

-3 (3 voturi)
OmTacut
7.08.2020, 18:21:23

Pontus Euxinus Taxa vamala impusa de Trumpacahe este o miscare strict electorala. "Camera de Comerţ americană a denunţat această ininţaitivă care, consideră ea, ”merge în direcţia greşită”, avertizând că va antrena o creştere a costurilor întreprinderilor şi scumpiri ale preţurilor la consumator." Dar tu, fiind un "expert" le stii mai bine.

Ncita Co
7.08.2020, 18:28:39

Excrementus, deja se știe că astea sunt petarde electorale (pocnitori pentru distras atenția). Poate să promită și un tur gratis pe lună că tot nu are șanse pe 3 noiembrie. Canadienii se strică de râs la știrile astea. Oricum Biden va renegocia cu ei probabil că în primele luni de anul viitor.

-2 (2 voturi)
Pontus Euxinus
7.08.2020, 18:33:11

ce sa negocieze biden , cand omul are perioade cand nu recunoaste locul unde este ? si are pierderi de memorie ? :) biden trebuie testat cognitive

-3 (3 voturi)