Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Trump, replică pentru democraţi: Riscul din partea lui Soleimani era iminent, dar pentru SUA asta nu prea contează

13
14 Jan 2020 08:07:03
Autor: Calin Mihai
Donald Trump a dat o replică adversarilor săi democraţiu
Donald Trump a dat o replică adversarilor săi democraţiu

Donald Trump a comunicat faptul că atacul asupra lui Qassem Soleimani a fost decis de faptul că acesta era o ameninţare şi un risc, dar spune că totuşi pentru ”SUA riscul nu contează”.

”Fake news media şi partenerii lor democraţi lucrează din greu pentru a stabili dacă viitorul atac al teroristului Soleimani era sau nu ”iminent” şi dacă echipa mea a fost de acord”, a scris Trump pe Twitter.

”Răspunsul pentru ambele este un DA puternic, dar nu contează prea mult din cauza trecutului său oribil”, a anunţat Trump.

În schimb, preşedintele SUA  are un adversar puternic în democraţi, care încearcă să să limiteze puterile preşedintelui de a declara război Iranului fără aprobarea parlamentarilor.

”Nu poţi întreprinde o acţiune militară împotriva unei alte ţări fără consimţământul Congresului, cu excepţia cazului în care te aperi de un atac iminent”, a scris pe Twitter senatorul democrat Chris Murphy.

”Este clar acum că a fost o acţiune ilegală. Acest lucru a făcut America un loc mai puţin sigur”, a afirmat Murphy, făcând referire la o ştire difuzată de NBC News potrivit căreia Trump a autorizat uiderea lui Soleimani cu şapte luni în urmă.

Democraţii şi câţiva republicani din Congres au pus sub semnul întrebării justificarea atacurilor şi au spus că nu au fost informaţi corespunzător.

Reflectând diviziunile profunde de la Washington legate de politica lui Trump faţă de Iran, Camera a votat o rezoluţie care l-ar obliga pe preşedinte să ceară acordul Congresului pentru alte acţiuni militare împotriva Iranului.

Trei dintre republicani au susţinut rezoluţia şi opt democraţi, care deţin majoritatea în Cameră, au votat împotrivă.

O măsură asemănătoare a fost propusă în Senat, dar nu se ştie când ar putea avea loc votul, având în vedere incertitudinile legate de procesul pentru destituirea preşedintelui.

Săptămâna trecută, Trump a afirmat într-un interviu că Iranul pregătea un atac împotriva a patru ambasade americane, înainte de uciderea lui Soleimani, pe 3 ianuarie.

Secretarul pentru Apărare, Mark Esper, a declarat că nu avea probe că Iranul pregătea un atac.

”Ceea ce a spus preşedintele este că ar fi putut avea loc alte atacuri împotriva ambasadelor. Am împărtăşit ael punct de vedere. Preşedintele nu s-a referit la o dovadă anume”, a spus Esper.

Întrebat de presă dacă ofiţerii de informaţii au oferit dovezi concrete, Esper a spus ”Nu am văzut una referitoare la patru ambasade”.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

13 Comentarii

Iulian Lupsa
14.01.2020, 08:26:06

Trumpgutanul recunoaste pe fata ca uciderea lui Soleimani a fost crima de razboi si ca asta nu conteaza pentru Amerlocia!!! Astept trollacii amerlocani!!!

-1 (3 voturi)
Sorin Constantin
14.01.2020, 09:33:24

Vodă sTrump a pus niște argați să asasineze un general iranian, pe motiv că făcea și dregea...Subalternul de la Pentagon a zis că nu au fost dovezi că generalul Soleimani pregătea cine știe ce atentate împotriva intereselor amerikakane...Strump este mai ,,deștept" decît un fost președinte al României, ales prin 1996, ales de locuitorii marilor orașe, că ăia au fost cel mai ușor de amăgit

+1 (1 vot)
Goguţă
14.01.2020, 10:09:12

Donald Trump a comunicat faptul că atacul asupra lui Qassem Soleimani a fost decis de faptul că acesta era o ameninţare şi un risc, dar spune că totuşi pentru ”SUA riscul nu contează”. Pai atunci pentru cine era o amenintare si un risc ?

+1 (1 vot)
spaima vitelor
14.01.2020, 10:43:00

@Goguta: iti spun eu pt cine NU era un risc: pt cei peste 600 de soldati americani si zecile de mii de civili nevinovati ucisi sau executati din ordinul acestui TERORIST ISLAMIST INTERNATIONAL descris de catre FAKE NEWS ca un 'acel amestec de James Bond si Brad Pit de Iran'. PS: intrebare: la cate mii de victime ar fi putut fi considerat 'amenintare' si 'risc', dupa mintea ta, acest vierme desemnat ca terorist de catre Administratia OBAMA???

-2 (2 voturi)
spaima vitelor
14.01.2020, 10:36:50

Intre timp, din 'America': Nancy Pelosi, lidera comunisto-bolsevicilor democrati americani, a anuntat acum cateva zile ca va trimite procedura de impiciuire in Senat, saptamana asta probabil miercuri. Deci circul democrat mai dureaza pana miercuri.

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (13)

Modifică Setările