Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Trump a stopat o operaţiune a flotei americane în Marea Neagră după ce CNN a spus că ar fi „ostilă la adresa Rusiei“

24
14 Nov 2019 08:40:35
Autor: Calin Mihai
Donald Trump FOTO AFP
Donald Trump FOTO AFP

Statele Unite aveau programate o operaţiune a marinei în Marea Neagră dar un material al CNN care a calificat acţiunea drept ”ostilă Rusiei” a oprit totul.

Preşedintele american Donald Trump a anulat personal această operaţiune, chemându-l acasă la el pe John Bolton, consilierul pe securitate naţională. Trump a cerut stoparea acţiunii după ce CNN a relatat că aceste acţiuni ale SUA sunt ostile Rusiei.

Incidentul a fost relatat de către Christopher Anderson, asistent al unui fost trimis special al Ucrainei.

„În ianuarie a existat o operaţiune de patrulare pentru asigurarea liberei navigaţii, aşa că am comunicat guvernului turc intenţia noastră”, a povestit Anderson. Concret, era vorba de asigurarea sprijinului american pentru navele ucrainene în vederea securităţii transportului în Marea Neagră. În noiembrie 2018, Rusia a atacat nave ucrainene ce tranzitau strâmtoarea Kerch. 

Anderson a spus că raportul a fost publicat în ianuarie, iar materialul CNN a apărut în luna decembrie.  

„Aveam deja un distrugător din calasa Arleigh sosit în Odessa. Trebuia să fie o patrulă de asigurare a securităţii şi liberei navigaţii”, a spus Anderson, consilier al lui Kurt Volker, trimis al Ucrainei în SUA.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

24 Comentarii

spaima vitelor
14.11.2019, 09:12:17

Decizia cea mai buna: acum rusii sunt infractori internationali in urma atacului navelor ucrainiene in apele internationale, si urmeaza un proces la Curtea Internationala in care russia este partea acuzata. Sper ca cei cu scaun la cap nu cred ca cu russia ar fi mai bine de tratat cu arma si nu cu strategie diplomatica. Povestea asta confirma ca Trump face pace dupa pace fara sa se foloseasca de forta militara si economiseste pt SUA miliarde de dolari. Pt cine nu stie, datoria externa a SUA e de 22-23 TRILIOANE dolari (1 trilion = 1.000 MILIARDE)

0 (6 voturi)
DoaroOpinie!
14.11.2019, 09:12:47

De ce a stopat, s-a speriat ca vor fi 150 de victime, sau s-a speriat ca toata flota va sfirsi pe fundul marii?! Iar noi, partenerii strategici ai SUA, ne jucam cu focul!

-1 (5 voturi)
Lucifer
14.11.2019, 10:00:07

Partidul Democrat din SUA care se consideră a fi liberal-progresist este de fapt socialist/ comunist(Sanders) în sens globalist.

+2 (6 voturi)
val petru
14.11.2019, 10:24:24

Un bun exemplu excelent, de manual, cum o situatie, normala si uzuala in esenta, poate fi intentionat sau doar gresit interpretata ca actiune ostila, putand declansa, in scurt timp, un conflict armat de proportii. Trump ia o bila alba aici!

+3 (5 voturi)
Cristian saileanu
14.11.2019, 10:36:36

Trump face ce ii zice CNN? Hai ca am auzit o gluma buna...

+1 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (24)

Modifică Setările