Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Călătorie de coşmar. Doi pasageri au transmis pe Facebook cum sunt răpiţi de un şofer de Uber furios

8
14 Feb 2020 09:06:57
Autor: Calin Mihai
Cuplul de pasageri a rămas marcat de călătoria cu Uber. FOTO Captură video
Cuplul de pasageri a rămas marcat de călătoria cu Uber. FOTO Captură video

Olufemi Olomola, un şofer de Uber din Virginia, SUA, a fost acuzat de poliţişti de răpire, uştraj şi conducere imprudentă, după ce a luat doi pasageri prin Uber şi i-a împiedicat să coboare din maşină după ce s-a certat în trafic cu un bărbat care i-a lovit maşina.

Pe 10 februarie, John Murray şi soţia sa, Tameka Swann, aşteptau cu nerăbdare un şofer care să-i ducă la o ieşire în oraş. Cei doi folosiseră aplicaţia Uber pentru a ajunge la restaurantul  unde aveau rezervare. Şoferul, Olufemi Olomola, 38 de ani, i-a blocat însă în maşină în momentul în care s-a angajat într-un conflict în trafic.
 
Murray spune că Olomola i-a luat din faţa casei lor. Câteva străzi mai încolo, maşina a fost lovită de un alt şofer.

„Nu ştiu ce au discutat, am crezut că vor face schimb de informaţii, dar celălalt a plecat brusc”, a spus Murray.
 
Murray a început să transmită live pe Facebook când s-a întâmplat accidentul iniţial. Lucrurile sunt liniştite la început, iar cuplul discută despre accident.
 
Dar apoi şoferul accelrează brusc, iar cuplul sună la numărul de urgenţă 911. Urmează o cursă de coşmar.
 
„Şoferul nu ne lasă să coborâm. Încearcă să-l prindă pe tip pentru că ne-a lovit", îi spune Swann dispecerului.
 
Pentru următoarele patru minute, videoclipul arată cum şoferul lor ignoră semafoarele roşii şi indicatoarele de oprire în timp ce cuplul îi cere să se oprească.

„Am patru copii, trebuie să ne laşi să coborâm", îi spune Swann lui Olumola.
 
„Nu-l pot lăsa să scape”, spune şoferul lor. Aproape de jumătatea drumului, în clipul video se poate şoferul care trece de un alt semafor roşu, iar apoi se aude cum o altă maşină îi loveşte. Operatorul 911 poate fi auzit spunându-i şoferului să oprească de urgenţă maşina.
 
Ulterior, Olumola a acceptat să oprească şi să-i lase pe cei doi soţi să coboare. În urma incidentului, Uber a comunicat că i-a interzis lui Olumola accesul la aplicaţie.
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

antic
14.02.2020, 09:18:45

Terorismul se va dezvolta foarte tare prin Uber

+1 (1 vot)
Sorin Constantin
14.02.2020, 11:44:52

@ antic..., în loc să vii peacilea să ofri niște sfaturi realiste, cum se procedează în epoca smarturilor la un accident, tamponare, tu bați cîmpii !!! Șoferul modern, implicat într-o tamponare, nu sînt răniți, morți. coboară din mașină calm, într-o mînă telefonul pus să filmeze, se strecoară pe lîngă mașina sa, căreia nu a uitat să îi închidă portiera, filmează imagini cu mașinile, cu eventuale indicatore de circulație, cu șoferul celălalt, dar nu trebuie să uite că la ieșirea din mașina sa a luat și stingătorul de incendii, obligatoriu în mașină azi, și care nu se ține în portbagaj, stingătorul este necesar dacă se aprinde ceva la mașinile turtite, dacă ,,celălalt" devine agresiv, dacă celălalt devine agresiv se va declanșa stingătorul, exact pe fața acestuia și de la distanță mică, nu pe haină, pe mîini, etc., doar pe față,i se va umple pliscul emitent de măscări și amenințări... Dacă în urma coliziunii au rezultat victime, obligatoriu, se apelează 112, se comunică situația și nu se părăsește locul decît cu aprobarea polițiștilor rutieri, că altminteri este penală chestia cu plecarea de la locul faptei fără acceptul poliției. Terminat

-1 (1 vot)
VMJ aVra
14.02.2020, 09:29:35

Comentariu considerat abuziv.

Bibi Loi
14.02.2020, 09:50:58

Nigerian cu minte tipica...

+4 (4 voturi)
Sorin Constantin
14.02.2020, 11:46:33

@ Bibi..., colorados, afro de la ei, că ăștia de la noi sînt cam ,,punjab-ieni".

0 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (8)