Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Un american care şi-a cumpărat un Lamborghini cu bani din ajutoarele pentru COVID-19 a fost condamnat. Câţi ani are de executat

1
14 May 2021 20:48:06
Autor: Cristina Morozan
Judecătorul i-a cerut lui Hines, ca parte a sentinţei, să restituie modelul Lamborghini Huracan Foto: Pixabay
Judecătorul i-a cerut lui Hines, ca parte a sentinţei, să restituie modelul Lamborghini Huracan Foto: Pixabay

Un amerian pe nume David Hines a fost acuzat că a obţinut fraudulos 3,9 milioane de dolari din ajutoarele federale acordate companiilor afectate de COVID-19 apoi a a folosit o parte din bani pentru a-şi cumpăra o maşină Lamborghini. Bărbatul a fost condamnat la peste şase ani de închisoare, potrivit unui judecător din Miami citat de EFE

Antreprenorul în vârstă de 29 de ani a fost arestat în iulie 2020 şi s-a declarat vinovat în februarie anul acesta la acuzaţiile de fraudă bancară, fals în declaraţie către o instituţie fianciară şi tranzacţie cu câştiguri ilegale, relatează Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Ministerului de Justiţie, pe lângă beneficiile personale, Hines a ajutat şi alte persoane să obţină împrumuturi, pe care apoi le-a folosit în propriul avantaj. Judecătorul i-a cerut lui Hines, ca parte a sentinţei, să restituie modelul Lamborghini Huracan, estimat la 318.000 de dolari, precum şi restul banilor primiţi de la stat. 
 
Potrivit informaţiilor furnizate de Procuratură, Hines a obţinut milioane de dolari în numele a diferite companii pentru plătirea unor presupuse salarii, în cadrul Paycheck Protection Program (PPP) - iniţiativă lansată de statul american pentru a-i compensa pe angajaţii trimişi acasă din cauza pandemiei, oferind împrumuturi nerambursabile.
 
Conform documentelor, Hines a pretins ajutoare în cadrul programului PPP de până la 13,5 milioane de dolari în numele acestor companii, iar prin intermediul Bank of America el a reuşit să ridice 3,9 milioane de dolari. 
 
Suspiciunile au început să apară când s-a descoperit că nu plătise niciun fel de salariu, însă încasase bani pentru cumpărarea unor obiecte de lux şi pentru a petrece diferite sejururi în hoteluri din Miami Beach. 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Adrian Foangǎ
14.05.2021, 21:48:25

La noi, nici criminalii nu mai primesc 6 ani!

-6 (6 voturi)
Modifică Setările