Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Un audit republican reconfirmă victoria lui Biden în alegerile​ prezidenţiale din 2020 în Arizona. Trump continuă să susţină că i-a fost furată victoria

10
25 Sep 2021 11:30:48
Autor: News.ro
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

O nouă numărare a voturilor exprimate în alegerile prezidenţiale americane din 2020 a confirmat, după luni de controversă, faptul că Donald Trump a fost înfrânt de către Joe Biden în Maricopa, un comitat mare din statul Arizona, potrivit unui audit, relatează AFP.

Diferenţa cu care democratul a obţinut victoria este chiar un pic mai mare decât dea anunţată după scrutin, în urma căruia Joe Biden a obţinut o vctorie - cu 45.500 de voturi mai multe faţă de Donald Trump - în comitatul Maricopa, potrivit acestui audit finanţat de către republicani şi realizat de către o firmă fără experenţă pe piaţa electorală, Cyber Ninjas.

Aceste date - publicate după alte două audituri anterioare, care nu au descoperit nici ele vreo eroare în rezultat - nu l-au împiedicat însă pe Donald Trump să continue să spună că i-au fost ”furate”  alegerile.

Această acuzaţie a alimentat furia atacatorilor Capitoliului, la 6 ianuarie.

Însă aceste date confirmă ceea ce era deja evient - şi anume că rezultatul alegerilor prezidenţiale din 2020 nu poate fi altul.

Miliardarul republican, care lasă să planeze ideea unei noi candidaturi în 2024, a respins vineri aceste concluzii în cifre.

El şi-a scos în faţă acuzaţiile cu privire la fraude electorale prezentate în acelaşi raport de audit şi detaliate la prezentarea acestuia, vineri după-amiaza (ora locală) de către cei care au cerut auditul - republicani din Senatul Arizonei.

Aceste acuzaţii au fost respinse - una câte una - în direct, vineri, pe Twitter, de către autorităţile din comitatul Maricopa.

”Acest audit este o mare victorie a democraţiei şi o mare victorie pentru noi. Acest lucru arată cât de corupte au fost alegerile”, afirmă într-un comunicat Donald Trump.

Aceste concluzii ”ar trebui săîncheie această poveste. Tot restul este doar agitaţie”, a declarat, din contră, reprezentantul republican al organizării alegerilor în comitatul Maricopa, Jack Sellers.

”Asta înseamnă că (...) rezultatele reflectă voinţa alegătorilor”, a subliniat el.

Joe Biden a obşinut o victorie în alegerile prezidenţiale - cu peste şapte milioane de voturi mai multe decât Donald Trump.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

10 Comentarii

gyll
25.09.2021, 13:59:03

Maimugibonul știe un lucru, să urle și să incite.

+12 (12 voturi)
Cristian saileanu
25.09.2021, 14:12:33

vai, ce noutate

-13 (13 voturi)
Cristian saileanu
25.09.2021, 14:13:10

p.s. astept cele 10 minusuri automate venite din redactie

-12 (14 voturi)
Ncita Co
25.09.2021, 22:00:37

Nu ți-ai dat seama că nu vă mai bagă nimeni în seamă? Respirați băieți nemagnetizați, respirați. Se mai deșteaptă populația.

+9 (9 voturi)
Lola
25.09.2021, 20:54:47

Guzganul Rozaliu evolueaza in boala sa , iar urmatorul pas va fi la Socola de tip AMerican...

+3 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (10)

Modifică Setările