Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Un cardinal american va fi retrogadat de Papa Francisc pentru că se opune noii atitudini a Bisericii Catolice privind homosexualitatea

3
18 Oct 2014 17:58:20
Autor: Ana Stan
Cardinalul american Raymond Burke participând la un marş împotriva avorturilor FOTO AP
Cardinalul american Raymond Burke participând la un marş împotriva avorturilor FOTO AP

Un cardinal american a mărturisit pentru „BuzzFeed“ că va fi retrogradat din cauza poziţiei sale faţă de noile prevederi ale Bisericii Catolice. Cardinalul Raymond Burke este un critic fervent al mişcării Papei Francisc de a tempera punctul de vedere al Bisericii privind homosexualitatea.

Cardinalul american Raymond Burke spune că va fi mutat pe o poziţie inferioară din cauza opunerii sale la noile viziuni exprimate de Papa Francisc. Suveranul Pontif va conduce un consiliu la Vatican privind posibilele reforme din Biserică şi modul în care aceasta abordează problemele sociale.
 
Un raport preliminar al discuţiilor sinodului extraordinar privind familia a fost dat publicităţii la începutul acestei săptămâni. Documentul, redactat de peste 200 de episcopi, arată că trebuie temperată atitudinea împotriva homosexualilor şi că ei „au daruri şi calităţi“, dar şi că limbajul trebuie să fie binevoitor atunci când se discută despre homosexualitate şi locul ei în Biserică, informează BBC.
 
Deşi nu combate atitudinea Bisericii privind căsătoriile între persoane de acelaşi sex, documentul a fost lăudat ca fiind foarte liberal de către activişti, dar şi de către clerici.
 
Totuşi, raportul a fost şi criticat de figuri mai conservatoare şi tradiţionale din Biserică, care l-au respins. Cardinalul Burke a fost printre vocile care s-au opus public implicării episcopilor în aceste discuţii. De săptămâni există zvonuri că Papa îl va retrograda, potrivit lui James Reynolds, corespondent BBC la Roma.
 
Anul trecut, un sondaj lansat de Papa Francisc a sugerat că majoritatea catolicilor resping învăţăturile Bisericii privind sexul şi contracepţia, conchide BBC.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Utilizator Adevărul
18.10.2014, 18:04:23

Comentariu considerat abuziv.

Sorin80
19.10.2014, 13:09:55

Începutul oficializării unor gozăvii!

+3 (3 voturi)
Thanatos son of Nyx
19.10.2014, 13:19:18

citez ''Profeţia părintelui Arsenie Boca se împlineşte? Vaticanul, zguduit din temelii Una din profeţiile Părintelui Arsenie Boca făcea referire la schimbările radicale care se vor petrece la Vatican şi, iată, că acestea se adeveresc.''

+2 (2 voturi)
Modifică Setările