Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Un congresman republican important a cerut audierea Facebook în legătură cu decizia de a lansa o criptomonedă

4
20 Jun 2019 10:15:04
Autor: News.ro
Libra, moneda virtuală pe care Facebook o va lansa anul viitor
Libra, moneda virtuală pe care Facebook o va lansa anul viitor

Un congresman republican de rang înalt a cerut ca Congresul să audieze Facebook în legătură cu decizia de a lansa o criptomonedă proprie, relatează Reuters.

 
Reprezentantul Patrick McHenry, principalul reprezentant republican în Comisia pentru servicii financiare a Camerei Reprezentanţilor, a trimis marţi o scrisoare preşedintelui comisiei, democrata Maxine Waters, căreia i-a cerut să organizeze o audiere referitore la viitoarea monedă, numită Libra.
 
”Ştim că sunt multe întrebări referitoare la raza de aplicare şi anvergura proiectului şi la modul în care va respecta cadrul reglementărilor financiare globale. Nouă ne revine, ca politiceni, sarcina de a înţelege proiectul Libra. Trebuie să mergem dincolo de zvonuri şi speculaţii şi să oferim un forum de evaluare a proiectului şi a posibilului impact fără precedent asupra sistemului financiar mondial”, a scris McHenry.
 
Un purtător de cuvânt al lui McHenry a spus că acesta va fi deschis unei audieri directe a Facebook.
 
Anunţul Facebook a atras deja critici din partea unor democraţi importanţi, inclusiv din partea senatorului Sherrod Brown, principalul reprezentant democrat în Comisia bancară din Senat, şi a reprezentantei Katie Porter, colegă cu Watters în comisie. Ambii au cerut o  evaluare strictă din partea autorităţilor de reglementare, din motive legate de confidenţialitatea datelor.
 
Un purtător de cuvânt al lui Waters nu a comentat imediat anunţul făcut de Facebook.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Sorin Constantin
20.06.2019, 10:44:30

Criptomonedele generează temeri băncilor centrale, în special FED...Dacă petrolul nu se va mai putea cumpăra cu dolari americani? În ultimul timp India cumpăra petrol iranian cu rupii indiene, nu cu verzituri făcute fără număr de Amerikia Imperialia.

+1 (1 vot)
. UnOarecare
20.06.2019, 11:00:57

Bravooooo

Adrian Dinu
20.06.2019, 11:01:03

Facebook devine una dintre cele mai mari infectii ,,progresiste''! Daca nu este stopata acum, va produce daune imense!

0 (2 voturi)
Maleficio Decenu
20.06.2019, 12:13:29

E clar că le e frică,este o amenințare la sistemul Fiat Money $ de care ombilical legată e sursa asigurării existemței statului american,toată șandramaua asta fiind construită ca o schemă de tip Ponzi cu ștampilă vectorul fiind dollarul.