Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Un congresmen republican s-a pozat cu familia sa, în faţa pomului de Crăciun, cu arme de foc în mâini, la câteva zile de la un atac armat într-un liceu american

17
6 Dec 2021 08:19:47
Autor: Lorena Mihăilă
Foto Twitter
Foto Twitter

Un congresmen american din Partidul Republican s-a aflat duminică în centrul unei polemici generate de o fotografie în care acesta apare împreună cu familia sa, în faţa unui pom de Crăciun, cu arme de foc în mâini. În urmă cu câteva zile, a avut loc un atac armat la un liceu din Michigan.

„Crăciun fericit! PS: Moş Crăciun, să ne aduci muniţie”, a scris Thomas Massie, reprezentant din statul Kentucky în camera inferioară a Congresului american, postând pe Twitter această imagine în care apare alături de şase membri ai familiei.

Marţi, 30 noiembrie, a avut loc un atac armat într-un liceu din Michigan, în care un elev şi-a împuşcat mortal patru colegi şi a rănit alţi 7. 

Părinţii atacatorului în vârstă de 15 ani, inculpaţi pentru omucidere involuntară, îi oferiseră anticipat fiului lor un pistol semiautomat Sig Sauer drept cadou de Crăciun.

Astfel, având în vedere contextul, fotografia de familie postată de Thomas Massie a provocat furie, acesta fiind acuzat de insensibilitate. 

„Scandalos!”, a reacţionat politicianul democrat John Yarmuth, în timp ce republicanul Adam Kinzinger, declarând că este în favoarea dreptului de a purta armă, a scris pe Twitter că nu este vorba de „un sprijin pentru dreptul de a deţine şi de a purta armă”, ci de „fetişism”, scrie Hotnews.

Activistul Fred Gutternber, a cărui fiică a fost împuşcată moral în 2018, în timpul atacului de la liceul din Parkland, unul dintre cele mai grave incidente armate în şcoli din SUA şi-a postat propriile „fotografii de familie”.

„Una este ultima fotografie pe care am făcut-o cu Jaime, cealaltă arată locul unde este înmormântată”, a scris el.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

17 Comentarii

¯\_(ツ)_/¯
6.12.2021, 09:16:36

Un cadou frumos pentru domnul motan intransigent.

+11 (11 voturi)
BOXCAR Willie
6.12.2021, 10:15:22

Foarte bine! Raspunderea pentru atentatul criminal este una pur personala si apartine doar celor vinovati! O America inarmata este o America puternica!

+2 (8 voturi)
IonIon Codreanu
6.12.2021, 10:19:42

Într-un stat PUTERNIC cetățenii au încredere în instituțiile statului, nu se înarmează ca să se apere sau să-și facă singuri dreptate! Îi apără poliția, jandarmeria și le face dreptate justiția! Deținerea de arme de către americani este o probă că statul acesta creat din coloniști nu a evoluat încă la caracteristicile unui stat modern, cu trecut - istorie.

-1 (5 voturi)
BOXCAR Willie
6.12.2021, 11:26:00

Din randurile dumneavoastra razbate o americanofobie cronica. Pe principiul pe care l-ati enuntat nu exista state puternice. I-au aparat institutiile statului francez, spre exemplu, pe cei ucisi la Bataclan sau la sediul Charlie Hebdo? Nu. In alta ordine de idei, STATUL, stimate Domn, nu este o entitate abstracta. Statul este format, pana la urma, din cetatenii sai. Or, un stat cu cetateni inarmati nu poate fi decat unul puternic, fie si pentru simplul motiv ca un cetatean inarmat devine, in situatia in care trebuie sa lupte pentru tara lui, mult mai usor, un soldat eficace. Daca Dumneavoastra vi se pare normal sa traiti intr-o societate in care, daca va intra hotul in casa si va aparati, sa fiti nevoit sa dati zeci de explicatii cu privire la respectarea limitelor legitimei aparari, e problema dvs. Eu ma numar printre aceia care, prefera ca, intr-o asemenea situatie, sa le fie legitmat atacul. Legat de pretinsa involutie a US, refuz sa cred ca postati din "evoluatele" Rusie, Belorusie,Tarnsnistrie sau Coree de Nord. Asta pentru ca Europa isi datoreaza bunastarea si democratia "involuatei" US.

+1 (5 voturi)
Steve
6.12.2021, 10:31:39

S-a pozat in defensiva in eventualitatea ca i-ar da cuiva prin minte sa-l jefuiasca sau poate si un avertisment pentru BLM de tipul "Pe aici nu se trece".

+3 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (17)

Modifică Setările