Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Un consilier al preşedintelui Trump a inventat un expert fictiv în problemele referitoare la China

3
12 Dec 2019 16:28:50
Autor: Ştefana Radu
Consilierul Peter Navarro a recunoscut ca a inventat un personaj pe care l-a citat de multe ori in notele si in cartiule sale FOTO Getty Images
Consilierul Peter Navarro a recunoscut ca a inventat un personaj pe care l-a citat de multe ori in notele si in cartiule sale FOTO Getty Images

Principalul consilier pentru politici comerciale al Casei Albe, Peter Navarro, a utilizat un alter ego fictiv pentru a alimenta discuţiile privind conflictul comercial dintre China şi SUA, potrivit cotidianului New York Times.

Cunoscut pentru ostilitatea sa faţă de China, Peter Navarro a transmis o notă internă scrisă de „Ron Vara", un expert fictiv pe care l-a citat în mai multe cărţi ale sale, potritvit Agerpres, care citează agenţia France Presse.
 
Ron Vara este anagrama numelui de familie al consilierului, Navarro.
 
Într-un exerciţiu cu totul aparte pentru un consilier la Casa Albă, personajul fictiv al lui Navarro a spus, potrivit NYT, că Trump ar putea calma investitorii retrăgându-se în mod public din acordul cu Beijingul.
 
„Scoateţi pieţele din incertitudine neanunţând niciun acord după alegeri şi majoraţi taxele vamale până la victoria" în prezidenţialele din 2020, a scris el într-o notă. Potrivit New York Times, Peter Navarro a confirmat „autenticitatea notei", care a fost trimisă de la o adresă de e-mail aparţinându-i pretinsului Ron Vara. Nu se ştie exact câte persoane au primit această notă.
 
În octombrie, o profesoară de la o universitatea australiană a dezvăluit că Peter Navarro l-a citat pe Ron Vara ca expert de peste zece ori în cinci din cele 13 cărţi ale sale, în care a lansat critici vehemente la adresa Chinei.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

GAN
12.12.2019, 16:40:14

e doar Fake News! parerea D-lui Ron Vara ati cerut-o?

spaima vitelor
13.12.2019, 00:15:49

@Stefana Radu: un articol cu cifrele economice SUA din 2016(Obama) si cifrele de azi se poate?

Index 4.2
13.12.2019, 02:42:14

La asa sef/presedinte mincinos( Donitto Mincinosu) , asa angajat scamator, sa fie in linia Partidului cu minciunile la zi!