Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Un dezvoltator imobiliar român îl dă în judecată pe fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg

4
16 May 2014 00:07:08
Mircea Goia
Surse: Facebook, Google Images
Surse: Facebook, Google Images

Mircea Voskerician, un dezvoltator român din Silicon Valley (Palo Alto), îl dă în judecată pe Mark Zuckerberg în legătură cu o înţelegere pe care Zuckerberg se pare că nu a mai dus-o la bun sfârşit.

Mark Zuckerberg a cumpărat patru case care erau învecinate cu proprietatea lui, cu gândul de a împiedica probabil pe alţii să se apropie prea mult de imobilul lui. Preţul total a fost de 43 milioane dolari. Pentru cineva care e avocat al deschiderii vieţilor personale, prin instrumentul pe care l-a creat - Facebook, mişcarea e oarecum surprinzătoare. Viaţa privată din offline înseamnă totuşi altceva decât viaţa privată din online
 
Mircea Voskerician, potrivit spuselor lui şi preluate de ziarul San Jose Mercury News, a avut o înţelegere cu Zuckerberg, la momentul închiderii acelor tranzacţii, prin care Zuckerberg se angaja să îl recomande potenţialilor clienţi bogaţi din zonă. Voskerician plănuise să dezvolte un lot de pământ aflat în spatele casei lui Zuckerberg iar Zuckerberg a reacţionat cumpărând totul. 
 „Zuckerberg a declarat că nu vrea un şantier de construcţii în spatele casei lui pentru 14 luni şi mi-a spus că mă va recomanda potenţialilor clienţi bogaţi dacă îl voi ajuta ca viaţă lui privată să nu fie deranjată", spune Mircea Voskerician. 
Fondatorul Facebook a plătit lui Voskerician 1.7 milioane dolari pentru drepturile asupra proprietăţii, iar mai apoi a cumpărat întreg lotul de la proprietar cu 4.8 milioane dolari. Dar Voskerician spune că interesul lui în acea proprietate valora mai mult de 1.7 milioane dolari, preţul acceptat fiind un discount de fapt acceptat şi în schimbul faptului că Zuckerberg promisese că-i va face legătura cu oameni potenţial interesaţi în imobiliare. 
 
Avocatul lui Mircea Voskerician, David Draper, declară aceluiaşi San Jose Mercury News că: 
avem aici un om - Zuckerberg - care şi-a construit afacerea lui pe bază de conexiuni şi relaţii şi tot ce avea de făcut era să facă nişte introduceri pentru clientul meu, Voskerician". 
Deşi înţelegerea nu a fost în scris avocatul a menţionat că au existat câţiva martori la întâlnirea celor doi. 
 
Avocatul lui Zuckerberg a declarat că acuzaţia este fără merit. 
 
Procesul a fost deschis la instanţa din Santa Clara County Superior Court la începutul acestei luni. 
 
Contactat telefonic de mine, Mircea Voskerician nu a dorit să mai adauge alte detalii la ceea ce s-a spus deja. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Igny
16.05.2014, 08:40:36

..armean!!!

0 (2 voturi)
Darrell Swant
18.05.2014, 19:54:31

So what?

+1 (1 vot)
Zack Atila
5.06.2014, 18:41:48

Dupa cum mere in Romania te gindesti de doua ori la un asa zis "Dezvotator" sau cum se chiama Viata este una... te a prins in rahat ...acolo ramii....si e greu sa iesi afara din ea In viata asta...probabil cei de la pute re se bazeaza ca Dacii pe o alta viata.... E bine pt ei dar nu pt. totio aia fraieri... Dezvolta o de aici...

Zack Atila
5.06.2014, 18:44:15

I drink from time to time to show the elevation of a nation ...up and down But I do it for u alll

Modifică Setările