Un drumeţ surprins de o ninsoare pe munte, într-un parc din Seattle, readus la viaţă după ce inima i s-a oprit 45 de minute

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Muntele Rainier din Seattle statul Washington FOTO EPA-EFE

Un drumeţ salvat după ce s-a rătăcit într-un parc naţional american a fost readus la viaţă după ce inima i s-a oprit timp de 45 de minute.

Michael Knapinski, 45 de ani, s-a rătăcit pe 7 noiembrie surprins de o ninsoare în parcul naţional Muntele Rainier, din statul Washington, şi a petrecut o noapte la temperaturi de îngheţ după ce a căzut şi şi-a pierdut cunoştinţa.

A fost găsit abia în dimineaţa următoare fiind transportat cu elicopterul la un spital din Seattle. La momentul sosirii avea puls, dar apoi inima i s-a oprit.

„A murit în timp ce se afla la urgenţe”, a declarat Jenelle Badulak pentru Seattle Times, citat de BBC.

Echipa a efectuat manevrele de resuscitare şi l-a conectat la Echipamentul de Oxigenare extracorporală arterio-venoasa cu membrana (ECMO), o maşinărie care i-a asigurat funcţiile plămânilor şi inimii.

45 de minute au trecut până ca inima să-i bată din nou. După două zile a ieşit din comă.

„Plângea şi el şi echipa medicală şi cred că am plâns şi eu puţin. A fost ceva foarte special să vedem cum cineva care s-a zbătut atât de mult de la început la sfârşit se trezeşte în acest fel dramatic şi impresionant”, a spus asistenta de la secţia de traumatologie, Whitney Holen.

Knapinski care se află încă în proces de recuperare, a declarat la CBS că s-a apucat de drumeţii montane după ce a scăpat de dependenţa de droguri.

„Eram un om cu o sănătate precară apoi am început să merg în drumeţii şi mi s-a schimbat cu totul stilul de viaţă”, a spus el.

Bărbatul a mai dezvăluit că personalul de medical a refuzat să renunţe la luptă.

„Au făcut o treabă cu adevărat grozavă, m-au ţinut în viaţă”.

În unele circumstanţe temperaturile de îngheţ pot fi protectoare pentru organism şi creier. Dacă inima se opreşte la temperaturile corporale normale pentru mai mult timp, şansele de supravieţuire sunt mici din cauza leziunilor cerebrale. Dar hipotermia poate fi salvatoare pentru unele persoane.

Iarna trecută o femeie a fost readusă la viaţă după ce a leşinat în timpul unei drumeţii în Munţii Pirinei, în Spania, şi a fost adusă fără semne vitale la spital. Se presupune că a fost în stop cardiac mai mult de o oră. La sosirea echipelor de salvare temperatura ei corporală era de 18 grade.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite