Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Un investitor important şi donator a dat în judecată un grup pro-Trump care a eşuat în contestarea alegerilor. Acesta doreşte înapoi 2,5 milioane de dolari

24
27 Nov 2020 12:55:00
Autor: Cristina Ene
Investitorul Fred Eshelman a dat în judecată o grupare pro-Trump Foto eshelmanventures.com
Investitorul Fred Eshelman a dat în judecată o grupare pro-Trump Foto eshelmanventures.com

O grupare pro-Trump care prezentase un plan de contestare a alegerilor prezidenţiale americane prin care ar fi dovedit fraude electorale a fost dată în judecată de un donator important al proiectului.  Acesta spune că rezultatele obţinute nu sunt pe măsura celor 2 milioane şi jumătate de dolari cheltuiţi, potrivit Bloomberg.

Fred Eshelman, fondatorul Eshelman Ventures LLC, o companie de investiţii în sectorul privat de sănătate, îşi motivează acţiunea în instanţă prin faptul că solicitările sale privind progresele contestaţiilor au fost întâmpinate cu „răspunsuri vagi, banalităţi şi promisiuni goale”, după cum a scris în plângerea depusă la un tribunal federal din Houston.

 
Organizaţia True the Vote Inc., cu sediul în Houston (Texas) a propus un plan ambiţios privind investigaţii, litigii şi expunere a unor voturi ilegale şi fraude în alegerile generale din 2020, se arată în plângere.
 
True the Vote a retras toate cele patru procese ale sale săptămâna trecută. Grupul a făcut anunţul pe site-ul său: „Deşi îi susţinem pe alegătorii care au depus mărturii, obstacolele în prezentarea argumentelor noastre cuplate cu constrângerile legate de timp a făcut necesar să mergem pe o altă cale”.
 
În ciuda mai multor acuzaţii de nereguli electorale şi fraudă venite din partea preşedintelui american Donald Trump, campaniei sale şi susţinătorilor săi nu au ieşit la iveală dovezi ale unor probleme în procesul de vot care să schimbe rezultatele scrutinului câştigat de Joe Biden în mai multe state cheie.
 
Proiectul grupului, intitulat „Validează votul”, a constat într-un plan de contestaţii în şapte state indecise presupunând colectarea de plângeri individuale, obţinerea sprijinului din partea membrilor legislativului republican în state cheie şi efectuarea de „analize statistice şi modelari sofisticate de date pentru a identifica buletine de vot potenţial ilegale sau frauduloase”, se arată în documentele depuse de reclamant.
 
Investitorul a declarat că a fost de acord să susţină acest plan astfel că pe 5 noiembrie a transferat grupului 2 milioane de dolari şi alţi 500,000 de dolari după o săptămână - după ce i s-a spus că ar fi nevoie de o sumă mai mare pentru concretizarea planului.
 
Fred Eshelman s-a decis să dea în judecată grupul când nu a primit niciun fel de rapoarte referitoare la progresele făcute în contextul certificărilor apropiate ale alegerilor în mai multe state, astfel că şi-a cerut banii înapoi.
 
True the Vote i-a propus o înţelegere de 1 milion de dolari pentru a-şi retrage plângerea, se arată în documentele de judecată.
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

24 Comentarii

Presedinte Si Mai Ales Spaima Vitelor
27.11.2020, 13:04:33

Acuzatiile de frauda sunt sustinute cu dovezi concrete prezentate in Instantele de Judecata. Chiar adevarul.ro a prezentat dovezi explozive de frauda in acest articol (video cu audierile din Parlamentul Statului Pennsylvania, 3 ore de dovezi halucinante despre usurinta cu care democratii au fraudat masiv): https://adevarul.ro/international/statele-unite/dupa-transmis-mesaj-telefon-audiere-senatorilor-republicani-cerand-inversarea-alegerilor-donald-trump-i-a-chemat-casa-alba-1_5fbf84e75163ec427142a4f4/index.html Felicitari @Cristina Ene pt publicarea adevarului!!!

-16 (18 voturi)
Presedinte Si Mai Ales Spaima Vitelor
27.11.2020, 13:06:19

Ultimele 4 minute din video, discursul presedintelui de sedinta, ar trebui sa ne puna pe toti pe ganduri!

-22 (22 voturi)
emkill emkill
27.11.2020, 13:38:00

Ce salariu ai de la ei de asti asa inversunat

+11 (13 voturi)
Matrics Gigescu
27.11.2020, 13:54:30

Băi băieți, înțelegeți că Biden a obținut 80 milioane de voturi, cu 6 milioane mai multe decât Trumpulache. Biden este președintele american care a obținut cel mai mare număr de voturi în toată istoria USA. In 2016 Trumpulache a pierdut votul popular in fața lui Hillary Clinton și doar sistemul electoral american arahaic a permis ca Trumpu sa devină președinte. Din punct de vedere al numărului de voturi primite Trump a pierdut ambele alegeri și în 2016 și în 2020.

+12 (14 voturi)
A.G.
27.11.2020, 14:30:30

Tulai!!!!!! Exista metoda "accidentul" si in SUA? Hai ca suntem tari.

+3 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (24)

Modifică Setările