Un judecător din SUA a respins plângerea angajaţilor unui spital care nu vor să se vaccineze anti-COVID: „Să îşi găsească de muncă în altă parte”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Judecătorul a decis că măsura implementată de spital nu încalcă legislaţia federală Foto: Arhivă
Judecătorul a decis că măsura implementată de spital nu încalcă legislaţia federală Foto: Arhivă

Un judecător federal din Statele Unite ale Americii a respins, duminică, plângerea intentată de 117 angajaţi ai Spitalului Metodist din Houston care au contestat politica unităţii medicale de vaccinare obligatorie a salariaţilor. Această decizie ar putea avea consecinţe şi pentru cazuri similare, transmite Washington Post.

Peste 99% din cei 26.000 de angajaţi ai tuturor spitalelor ce alcătuiesc reţeaua Houston Methodist s-au vaccinat anti-COVID, însă un grup redus a refuzat, drept urmare, peste 170 dintre aceştia au fost suspendaţi, a anunţat marţea trecută directorul Marc Boom.

Printre ei s-a aflat şi Jennifer Bridges, o asistentă medicală care a înaintat în instanţă o reclamaţie cu privire la vaccinarea anti-Covid obligatorie după ce a vorbit în public împotriva măsurii timp de mai multe luni. 

Plângerea, depusă luna trecută, prevedea că măsura este nelegală şi că forţează angajaţii să devină „şoareci de laborator” pentru a-şi păstra locul de muncă. 

Însă judecătorul federal Lynn N. Hughes a respins acest argument, notând că afirmaţia făcută în plângere potrivit cărora vaccinurile sunt experimentale şi periculoase „este falsă şi de asemenea irelevantă”. 

Judecătorul a decis că măsura implementată de spital nu încalcă legislaţia federală sau cea statală şi a criticat în termeni duri plângerea care a catalogat politica spitalului ca fiind la fel cu experimentele medicale făcute de medicii nazişti în timpul Holocaustului. 

„Methodist încearcă să îşi facă treaba de a salva vieţi fără a le da virusul COVID-19”, a notat Hughes în motivarea deciziei. 

„Este o decizie luată pentru a-i ţine pe angajaţi, pacienţi şi familiile lor în siguranţă. Bridges poate alege liber dacă acceptă sau refuză un vaccin COVID-19; însă dacă refuză ea va trebui pur şi simplu să îşi găsească de muncă în altă parte”. 

Houston Methodist a fost printre primele spitale din Statele Unite care au instituit obligativitatea vaccinării tuturor angajaţilor împotriva coronavirusului care a omorât peste 600.000 de persoane în această ţară. 

Experţii în drept se aşteaptă la mai multe procese de acest fel după ce unele companii, spitale şi universităţi vor impune vaccinarea anti-COVID obligatorie.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite