Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Un jurnalist britanic a fost oprit de poliţia de frontieră a Statelor Unite „pentru că face parte din presa fake news“

8
24 Aug 2019 05:11:13
Autor: Vlad Terteleac
foto Arhivă
foto Arhivă

Un jurnalist britanic a anunţat, într-o postare pe Twitter, că a fost oprit de un poliţist de frontieră la un aeroport din Statele Unite şi a fost acuzat că face parte din ”presa fake news”, o expresie frecvent utilizată de preşedintele Trump atunci când vorbeşte de relatări ale presei cu care nu este de acord, relatează The Independent.

James Dyer, jurnalist la Empire Magazine, a spus că a fost interogat de un agent al poliţiei de frontieră după ce şi-a arătat acreditare de presă în cadrul unui control la aeroportul internaţional Los Angeles.
 
”Voia să ştie dacă am lucrat vreodată pentru CNN, MSNBC sau alte posturi care ”răspândesc miciuni poporului american”, a postat jurnalistul pe Twitter. ”Mi-a spus într-un mod agresiv că jurnaliştii mint şi le atacă democraţia. Aparent, unicul adevăr acum vine de pe Youtube şi de la preşedinte. Toate astea mi-au fost spus sub un semn al Agenţie de Protecţie a Vămii şi Graniţei care spunea ”noi suntem faţa naţiunii noastre” şi cu o imagine a lui Donald Trump privind în jos spre noi”.
 
 
”Bine aţi venit în America lui Trump”, a scris acesta, spunând că agentul poliţiei de frontieră l-a lăsat se plece după ce i-a spus că se afla în Statele Unite pentru a scrie despre noul film Star Wars. ”Efectul malign pe care această preşedinţie l-a avut asupra a ceea ce cândva era un far al democraţiei şi libertăţii este absolut cutremurător”, a continuat acesta, explicând că nu a făcut o plângere oficială pentru că nu a fost deţinut.
 
”Comportamentul sau comentariile nepotrivite nu sunt tolerate şi nu reflectă valorile noastre de vigilenţă, integritate şi profesionalism. Sfătuim călătorii să depună o plângere oficială pentru a putea investiga astfel de abateri”, a declarat un purtător de cuvânt al agenţiei pentru care lucra respectivul agent.
Incidentul relatat de jurnalistul britanic vine în contextul în care preşedintele Trump îşi continuă campania dusă împotriva mai multor posturi de ştiri şi publicaţii, acuzând în urmă cu câteva zile ”presa fake news” că încurajează o recesiune şi sugerând că relatările despre cifrele sale din sondaje, aflate în scădere, sunt false.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

spaima vitelor
24.08.2019, 09:36:40

Cel mai important e ca nu prezinta probe video/audio. Agentul respectiv este incredibil sa se comporte in felul descris, pt ca in secunda 2 stie ca va fi dat afara, deci 99,999% din agenti, indiferent de orientarile politice/sexuale/religioase isi fac treaba ca la carte ori sunt dati afara, deci sansa ca incidentul sa se fi intamplat este de 0,001%.... 3. Omul e critic de film, deci e obisnuit sa manipuleze in functie de cum e platit, adica care plateste mai mult, filmul aluia este o capodopera, iar cel care nu-i da bani primeste critici super-defavorabile, deci omuletzul asta 'inocent' practic se ocupa cu manipularea adevarului despre filme, sarlatania inducandu-ma pe mine in eroare cu ce filme e obligat sa nu le pierzi, si, cel mai grav, cu santajul asupra producatorilor care daca nu-i platesc, atunci risca sa aibe pierderi considerabile din vanzarile de bilete pana acolo unde uneori nu strang bani sa-si acopere cheltuielile cu productia filmului. In concluzie, daca individul asta nu poate sa probeze acuzele, atunci cine il crede isi merita soarta.

+2 (2 voturi)
spaima vitelor
24.08.2019, 09:45:14

Comentariu considerat abuziv.

spaima vitelor
24.08.2019, 09:50:55

Comentariu considerat abuziv.

OleacaDeranjant
24.08.2019, 14:06:59

hahahahahahahahahaha

TGV PROFESORUL
24.08.2019, 14:08:23

desigur, nu e treaba indivizilor de la custums ce scrie individul, dar e totusi un adevar ca jurnalistii sint aserviti multor interese, si publica de cele mai multe ori informatii exagerate, tendentioase, si de multe ori false, foarte rar sint obiectivi... dar asta e natura umana, nu reinventam roate... cel putin presa romana e varza, in ceea ce priveste factorul uman...

+3 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (8)