Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Un jurnalist cu origini româneşti de la The New York Times ar putea candida pentru un post de guvernator în SUA

26
21 Jul 2021 18:04:54
Autor: Denis Grigorescu
Nicholas Kristof a venit de mai multe ori în România, tatăl său fiind originar din nordul Bucovinei FOTO: arhiva personală
Nicholas Kristof a venit de mai multe ori în România, tatăl său fiind originar din nordul Bucovinei FOTO: arhiva personală

Jurnalistul american cu origini româneşti Nicholas Kristof, care scrie din 1984 pentru „The New York Times“ şi a câştigat două premii Pulitzer, şi-a declarat public intenţia de a candida pentru postul de guvernator al statului Oregon la alegerile din noiembrie 2022.

Unul dintre cei mai apreciaţi jurnalişti din SUA, al cărui tată s-a născut în nordul Bucovinei, Nicholas Kristof a confirmat că este interesat să candideze pentru postul de guvernator în Oregon, statul în care a copilărit.

În această lună, numele lui Kristof a apărut într-un sondaj pe o listă scurtă a potenţialilor candidaţi. Contactat de ziarul Willamette Week, Nicholas Kristof a declarat: „Am prieteni care încearcă să mă convingă că aici în Oregon este nevoie de un nou lider care să vină din afara sistemului politic fisurat. Şi chiar sunt sincer interesat de ce spun prietenii mei din Oregon privind o potenţială candidatură a mea. Ce ştiu sigur este faptul că avem nevoie de cineva cu spirit de lider şi viziune”.

Nicholas Kristof are în prezent peste două milioane de fani pe Twitter şi peste 661.000 de urmăritori pe Facebook, fiind cel mai urmărit jurnalist de presă scrisă din lume.

În noiembrie 2020, într-un interviu exclusiv acordat pentru Week-end Adevărul, Nicholas Kristof dezvăluia: „Tatăl meu era din nordul Bucovinei, dintr-un sat numit Carapciu, sat aflat acum pe teritoriul Ucrainei şi care este la o oră de mers cu maşina de Cernăuţi şi Suceava. Familia sa era armeano-poloneză, iar în satul din România în care locuiau erau mulţi vorbitori de ucraineană. Tata îi vorbea fratelui său în poloneză, iar surorii sale, în română. Înainte să se mute în nordul Bucovinei, la finalul secolului al XVIII-lea, strămoşii tatălui meu au trăit undeva lângă Siret – e posibil să fi locuit în zona Iaşiului”.

 

Vă mai recomandăm şi:

 

INTERVIU EXCLUSIV Doris Goodwin, câştigătoare Pulitzer: George Washington ne-a arătat ce înseamnă democraţia

 

Tânăra de 18 ani care a filmat moartea lui George Floyd a primit premiul Pulitzer

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

26 Comentarii

IonIon Codreanu
21.07.2021, 18:48:18

Americanii nu au etnie. Ei sunt uniți de un singur lucru: visul american de a fi bogați cu orice preț, prin orice mijloace! Prin urmare nu contează originile românești. Decât dacă iese ceva din asta!

-2 (12 voturi)
Ţepeş
21.07.2021, 19:01:08

IonIon Codreanu Nici comuniștii nu au etnie. Doar că se închină la Soarele de la Moscova.

-3 (9 voturi)
Ţepeş
21.07.2021, 18:59:22

Sunt curios ce argumente vor fi puse pe tapet, ca să ne explice unii, de ce ziaristul nu este român, deși nimeni nu a spus asta, și sigur nu are origini românești. Anti-românii sunt vigilenți și agresivi. PS. Nu am lăudat românii comparându-i cu alte nații, pentru că nu am de ce, dar este un fapt că românii, buni sau răi, sau urmașii lor, trăiesc peste tot în lume.

-6 (10 voturi)
geek-a-contra
21.07.2021, 19:32:02

inca un american cu "origini romanesti"... bey, omul este nascut in chicago, sua, crescut, format si educat in sua. si in cei 62 de ani pe care ii are nu a fost niciodata in Ro. este american si cu asta basta. avea dreptate cineva care mai acum citeva zile ca cestia asta cu "origini romanesti" este o manifestare a unui sindrom de inferioritate. as putea completa ca o manisfestare acuta.....

+6 (8 voturi)
Ţepeş
21.07.2021, 19:39:53

Inferiorule. Sau nu ești cu "origini românești"?

-6 (6 voturi)

Vezi toate comentariile (26)

Modifică Setările