Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Medic din SUA, despre pacienţii cu COVID-19: „Nu trece o săptămână fără ca  cineva să nu se stingă din viaţă. Ei sunt cei care plătesc preţul şi se înfurie pe noi"

13
27 Sep 2021 12:22:07
Autor: Maria Ţaga
Mai multe studii au arătat că între 20 şi 30% din angajaţii sanitari din Statele Unite se gândesc să părăsească domeniul din cauza epuizării. FOTO: Shutterstock
Mai multe studii au arătat că între 20 şi 30% din angajaţii sanitari din Statele Unite se gândesc să părăsească domeniul din cauza epuizării. FOTO: Shutterstock

Un medic pneumolog din statul american Michigan a relatat despre interacţiunile pe care le-a avut cu 8 pacienţi care i-au respins sfaturile medicale legate de Covid-19, scrie Business Insider. Şase dintre aceşti pacienţi au murit din cauza virusului, iar ceilalţi doi se află încă la terapie intensivă.

Dr. Matthew Trunsky, directorul secţiei de îngrijiri paliative a spitalului Beaumont Health a relatat într-o postare făcută pe Facebook în data de 11 septembrie că unii dintre pacienţi au negat că ar avea virusul, au cerut tratamente neaprobate a căror eficacitate nu a fost dovedită şi că unul i-ar fi spus că „aş prefera să mor decât să primesc acest vaccin împotriva coronavirusului".

„Ca să nu mai zic de furia persoanelor faţă de medicii şi asistentele care cu adevărat depunem toate eforturile de care suntem în stare şi care oferă îngrijiri excelente. Bineînţeles, răspunsul era de a fi vaccinat, dar ei nu erau şi acum sunt furioşi pe comunitatea medicală din cauza eşecului lor. Numerele sunt în creştere. Vaccinaţi-vă", a mai scris Trunsky.


Acesta a relatat pentru The Washington Post că estimează că 90% din pacienţii pe care îi tratează nu s-au vaccinat împotriva COVID-19, transmite hotnews.ro. 

Trunsky a mai spus de asemenea că el şi alţi angajaţi sanitari sunt epuizaţi şi că este mai ales întristat de numărul de pacienţi care au murit din cauza COVID-19 în cursul pandemiei.

Mai multe studii au arătat că între 20 şi 30% din angajaţii sanitari din Statele Unite se gândesc să părăsească domeniul din cauza epuizării.

Medicul le-a mai spus celor de la The Washington Post că deşi unii pacienţi internaţi cu Covid-19 i-au mărturisit că le pare rău că nu s-au vaccinat, alţii sunt vehemenţi în ceea ce priveşte decizia, chiar şi pe patul de moarte.

„Suntem obosiţi fizici şi epuizaţi emoţional. Nu cred că trece o săptămână fără să văd pe cineva stingându-se din viaţă. Ei sunt cei care plătesc preţul şi se înfurie pe noi", a declarat pneumologul pentru The Washington Post.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

13 Comentarii

Dolina
27.09.2021, 12:34:04

"Ei sunt cei care plătesc preţul şi se înfurie pe noi" Se infurie pentru ca se trezesc mintiti . Pe langa ca li se ia sute de mii de dolari , nu li se spune sa sistemul medical american e bananier si detine recordul mondial la numarul de victime

-14 (18 voturi)
R e l i g u l o u s ⩾ 16 fani@Vancouver.Canada
27.09.2021, 12:39:44

"Se infurie pentru ca se trezesc mintiti"' http://asapteadimensiune.ro/images/Religie_131.jpg

+11 (15 voturi)
Iobag Nerfos
27.09.2021, 12:36:35

„Nu trece o săptămână fără ca cineva să nu se stingă din viaţă" Deci recunoaste ca au un deces pe saptamana. A uitat sa spuna daca decedatul asta era vaccinat sau nu. Chestia cu furia persoanelor fata de medici e perfect intemeiata. Veterinarilor, aveti voi idee cate persoane ati ucis prin inchiderea spitalelor pentru Covid? Cati oameni cu boli grave, nu raceala asta, care au avut nevoie de tratemente, operatii au murit fiindca nu au putut avea acces la serviciile medicale? V-ati inchis in spitale, ati scris Covid pe ele, ati luat salarii si sporuri nesimtite pentru ce? Ca sa tratati cativa raciti

-13 (19 voturi)
R e l i g u l o u s ⩾ 16 fani@Vancouver.Canada
27.09.2021, 12:41:21

Vedeate-as racit !

+12 (14 voturi)
OmTacut2 มวยโบราณ
27.09.2021, 13:18:42

Cu cat mai multi anti vaccinistii cu atât mai putin anti vaccinistii.

+10 (14 voturi)

Vezi toate comentariile (13)

Modifică Setările