Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Un militant american al grupării al-Qaeda cere moartea ambasadorilor SUA în Orientul Mijlociu

2
18 Aug 2013 20:07:22
Autor: Bianca Andrieş
Guvernul american a stabilit o recompensă de un milion de dolari pentru oricine poate oferi informaţii care să ducă la capturarea lui Adam Gadahn. FOTO: Reuters
Guvernul american a stabilit o recompensă de un milion de dolari pentru oricine poate oferi informaţii care să ducă la capturarea lui Adam Gadahn. FOTO: Reuters

Un militant american al grupării teroriste al-Qaeda a cerut intensificare atacurilor împotriva diplomaţilor occidentali trimişi în lumea arabă, lăudându-i totodată pe ucigaşii ambasadorului Statelor Unite în Libia, omorât în septembrie anul trecut. Americanul, convertit la islam, şi-a lansat declaraţiile prin intermediul unui clip video postat pe internet.

La începutul lunii august, mai multe ţări din Vest şi-au închis reprezentanţele din Orientul Mijlociu şi din Africa de Nord, ca urmare a unor ameninţări cu atacuri teroriste. Până în prezent, cea mai mare parte a ambasadelor au fost redeschise, potrivit agenţiei de ştiri Reuters.

Adam Gadahn, american născut în California, convertit la islam, s-a adresat în mod special musulmanilor bogaţi cărora le-a cerut să ofere recompense băneşti teroriştilor care ucid ambasadorii din ţările arabe.

Ca să-şi întărească declaraţia, Gadahn a reamintit de recompensa pusă pe capul ambasadorului american în Yemen, potrivit SITE, organism de monitorizare cu sediul în Washington. Americanul şi-a postat discursul de 39 de minute pe un site frecventat de militanţii islamişti.

Anul trecut, ramura al-Qaeda din Yemen a stabilit o recompensă pentru uciderea ambasadorului american de la Sanaa de trei kilograme de aur sau cinci milioane de riali, echivalentul a 23.350 de dolari, pentru asasinarea unui soldat din armata Statelor Unite.

Gadahn nu este la prima încercare de acest fel. Musulmanul a mai cerut în 2007 organizarea atacurilor asupra diplomaţilor americani, pe fondul violenţelor din Irak şi Afganistan.

Biroul Federal de Informaţii din SUA a încercat să-l aresteze Gadahn, despre care se crede că se află în Pakistan din 2004. Guvernul american a stabilit o recompensă de un milion de dolari pentru oricine poate oferi informaţii care să ducă la capturarea lui.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

paradoxal
18.08.2013, 21:42:27

Cit de tacanit poate fi acest om,de-a putut ajunge in halul acesta!!

+2 (4 voturi)
radu bradeanu
19.08.2013, 15:12:31

Inca un handi pe lumea asta ,parca nu erau destui.

+1 (1 vot)
Modifică Setările