Un om de afaceri care a cheltuit 30 de milioane de dolari pe zidul lui Trump de la graniţa cu Mexic vrea acum să-l vândă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Un om de afaceri care a cheltuit 30 de milioane de dolari pentru construirea zidului lui Donald Trump de la graniţa cu Mexic vrea să-l vândă şi e în căutare de cumpărători. El ar vrea să primească 20 de milioane de dolari pe milă, adică 1,6 kilometri.

Tommy Fisher este persoana care a dat bani pentru construirea zidului lung de 5 kilometri, cu 15.000 de stâlpi din oţel care are o înălţime de 5,5 metri şi se află pe linia de frontieră dintre Mexic şi SUA de-a lungul râului Rio Grande, lângă Mission, Texas.

În 2019, compania omului de afaceri din Dakota de Nord, Fisher Industries, a primit 6,9 milioane de dolari pentru a construi aproape un kilometru de zid de la We Build the Wall (WBTW), organizaţia care era responsabilă cu fondurile pentru construcţii, scrie Bloomberg, citat de Digi24.

Compania a fost fondată de fostul veteran american Brian Kolfage şi condusă împreună cu fostul strateg de la Casa Albă, Steve Bannon. Tot în 2019, Fisher a mai adăugat o secţiune la zid şi a mai primit 1,5 milioane de dolari de la Kolfage şi Bannon.

Fisher a rupt legătura cu cei doi, aceştia fiind acuzaţi ulterior pentru fraudă, după ce ar fi folosit donaţii pentru zid în scop propriu. Ambii s-au declarat nevinovaţi, Bannon a fost amnistiat de Trump, iar Kolfage urmează să fie în faţa instanţei în luna noiembrie.

Pentru Fisher, costurile pentru construirea zidului au crescut până la 30 de milioane de dolari, adică de 20 de ori mai mult decât estimările iniţiale.

Anul trecut, o organizaţie ecologistă non-profit a dat în judecată WBTW şi Fisher Industries, iar simpatizanţii au protestat împotriva construcţiei, pentru că aceasta a fost ridicată prea aproape de râu şi ar putea duce la inundaţii mai grave.

După ce Joe Biden a devenit preşedinte, acesta a oprit construcţia zidului lui Trump, iar luna trecută a returnat forţelor armate 2,2 miliarde de dolari.

Iniţial, Fisher a fost foarte entuziasmat de proiect: „Am crezut că va fi un proiect de care ne vom aminti, precum barajul Hoover”. Acum, însă, speră că cineva va dori să-l cumpere. Speră că va încasa 20 de milioane de dolari pe milă.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite