Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Un profesor de istorie care a prezis corect rezultatul alegerilor prezidenţiale din SUA încă din 1984 spune că Donald Trump va pierde în acest an

30
8 Aug 2020 12:16:27
Autor: News.ro
Preşedintele Donald Trump s-a jucat cu o bâtă de baseball la târgul Spirit of America Showcase la Casa Albă FOTO EPA-EFE / Michael Reynolds
Preşedintele Donald Trump s-a jucat cu o bâtă de baseball la târgul Spirit of America Showcase la Casa Albă FOTO EPA-EFE / Michael Reynolds

Allan Lichtman, un profesor de istorie care a prezis corect rezultatul alegerilor prezidenţiale din SUA începând din 1984, spune că Donald Trump va pierde în acest an şefia pentru Casa Albă, relatează CNN.

El a prezis corect câştigătorul fiecărei curse prezidenţiale de la victoria realegerii lui Ronald Reagan, în 1984, folosind sistemul său „13 chei”. Trebuie menţionat că în 2000, Lichtman a prezis că Al Gore va câştiga alegerile. Deşi Gore a câştigat votul popular, în cele din urmă a pierdut preşedinţia în faţa lui George W. Bush, după ce Curtea Supremă a decis să oprească numărarea voturilor electorale din Florida.
 
Într-un interviu acordat CNN, Lichtman a spus: "Cheile prezic că Donald Trump va pierde Casa Albă anul acesta”. El îşi bazează predicţia pe un model de "13 chei" la care se poate răspunde drept adevărat sau fals pentru orice alegeri. Cele "13 chei" din sistemul său includ factori precum economia, tulburările sociale şi scandalurile, precum şi carisma personală a candidaţilor.
 
"Secretul este să fii cu ochii pe imaginea de ansamblu a puterii şi performanţelor. Şi să nu acorzi nicio atenţie sondajelor, urcuşurilor şi coborâşurilor zilnice ale campaniei. Şi asta este indicatorul principal. Imaginea de ansamblu”, a explicat Lichtman.
 
Când a fost întrebat dacă modelul cheie ar putea explica ceva atât de grav ca pandemia Covid-19, Lichtman a rămas încrezător. "Retrospectiv şi prospectiv, cheile merg până la 1860. Sunt ceea ce numim un sistem robust. Deci, nu mă joc cu ele. Au fost schimbări enorme în politica noastră, în economia noastră , în democraţia noastră. Nu vă jucaţi cu cheile ", a explicat el.
 
Deşi Lichtman prezice alegeri începând cu 1982, el a explicat că încă simte aceeaşi presiune la fiecare patru ani. "Am 73 de ani. Dar de fiecare dată am fluturi în stomac", a spus el pentru CNN. 
 
Donald Trump candidează acum pentru un al doilea mandat la Casa Albă, iar contracandidatul lui principal este democratul Joe Biden, fost vice-preşedinte.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

30 Comentarii

Radu Alexe
8.08.2020, 12:33:20

Are cheile de la beci omul , unde merge sa se pileasca manga , apoi o da pe predictii !

+5 (19 voturi)
Ce ar spune Isus
8.08.2020, 13:00:53

Traducere de doi bani... nu e 'cheie', e 'key' == 'indice' eventual. Ajungeti de rasul curcilor, jurnalisti de doi bani.

+8 (10 voturi)
George J.
8.08.2020, 13:20:02

‘Jurnalistii’ (majoritatea) pot doar copy/paste + google translate. Ăștia sunt, cu ăștia defilam..

+6 (6 voturi)
Lucifer
8.08.2020, 13:36:11

Tot comunismul, progresismul şi masoneria mondiale urlă într-un cor: Să dispară Trump! Numai că de ce le e frică, nu scapă.....

+9 (21 voturi)
Cristina Ene
8.08.2020, 13:56:24

Ai unu mai sus care este fan Biden ! :) )

0 (14 voturi)

Vezi toate comentariile (30)